“Kindlasti on paljudel kodusest köögist paari kuuga juba väsimus tekkinud ning otsitakse uudseid maitseelamusi,” leiab toiduauto üks eestvedajatest Mihkel Lubi. “Meie pop-up foodtruck’is pakuvad võrratuid toite mitmed festivalil osalenud toidu- ja joogikohad ning rikkalikus menüüs leidub midagi igale maitsele.”
Black Food Festivali toiduauto valikus on Nuface, GC Gastrobari, Ristikheina kohviku, Lakrids by Bülow, Dadu ning Eesti Donutsi toidud, näiteks must pasta mereandidega, burger veiseliha põskedega ja bao erinevate lisanditega, mustade magustoitude hulka kuuluvad muu hulgas Napoleoni kook, sõõrikud, jäätis ja lagrits. Jookidest on saadaval bubble tea, smuuti ja Fritz-Kola, soetada saab ka kvaliteetseid Kokomo Coffee Roastersi kohviube.

Toidu- ja joogielamuse saamiseks tuleb esitada eeltellimus eelmisel päeval hiljemalt 18.00 veebilehel blackfoodfest.ee.
Black Food Festivali Foodtruck sõidab Tallinnas ning selle lähiümbruses ringi 11.-15. mail ning peatub Kadriorus, Laagris, Sakus, Irus, Kalamajas ja mujal. Täpsema graafiku ja menüüga saab tutvuda blackfoodfest.ee.
Olgu ka lisatud, et sel aastal toimub Black Food Festival 21. novembril Põhjala tehases.
Pidulikule õhtusöögile oli kogunenud külalislahkuse valdkonna koorekiht eesotsas tipprestoranide juhtide ja peakokkadega, kellele elasid kaasa tuntud avaliku elu tegelased ja kohaliku toidukultuuri austajad.
Silverspooni tänavuse õhtusöögi menüü autoriks oli 2024. aasta parimaks kokaks tunnistatud Silver Illak ning taimetoidu eelistajad said nautida Ragnar Bambergi (Tervise Catering) loomingut.
Rikkaliku meelelahutusprogrammi naelaks oli maailmas suurt tähelepanu saavutanud mitmekülgne artist ja modell Rita Lynch, kelle artisti ampluaasse kuuluvad laulmine, näitlemine ja burleskinumbrid. Lavale astusid ka Koit Toome, Uku Suviste, Karl Killingu ja Lauri Pihlapi poistebänd.
Õhtu tõelisteks kangelasteks olid aga parimatest parimad gastronoomia valdkonna tegijad, kes viisid koju Silverspoon/Hõbelusikas 2025. aasta tunnustusauhinnad järgmistes kategooriates:
Best Fine Dining – Ecrin
Best Casual Dining – Dominic
Best National Cuisine – Gobi
Best Restaurant Service – Koyo
Best Family Restaurant – GOSPA
Best Italian Cuisine – Dominic
Best Asian Cuisine – Koyo
Best French Cuisine – Ecrin
Best Chef – Alexey Aleksandrov (Ecrin)
Media Award – Kaupo Karelson
Jätkusuutliku ning püsiva kvaliteedi auhind – Rudolf
Selle aasta tulemuste puhul märkisid korraldajad, et kõikide kategooriate esimese kümne hulka tulnud restorane eraldasid peaauhinnast vaid punktisummade üksikud komakohad. See näitab kohaliku restorani valdkonna tugevat ja ühtlast taset, mis omakorda iseloomustab meie toidu- ja restoranikultuuri elujõudu.
Silverspoon/Hõbelusikas võitjad selguvad 150-liikmelise kohtunik-hindajate kogu anonüümsete restoranikülastuste põhjal. Hindajad täidavad elektroonilised ankeedid, mis edastatakse audiitorfirmale PricewaterhouseCoopers, kes kogutud ankeetide punktisummades põhjal selgitab välja kõikide kategooriate edetabeli.
Koostöö keskmes on Iittala Teema sari – ajatu, selgejooneline ja praktiline disain, mille lõi legendaarne Soome disainer Kaj Franck. Just see universaalne vorm on saanud uue elu tänu Café Kitsuné signatuursele latte art’i mustrile. Tulemuseks on neli harmoonilist tassi toonides Matcha, Sakura, Cappuccino ja Sesame. Lisaks sellele, et need tassid on kaunid, on need ennekõike loodud kasutamiseks. Mugav käepide, lihtne vorm, virnastatavus ja vastupidavus teevad neist tõelise disaini ja funktsionaalsuse sümbioosi.

Koostöö tähistamiseks on Café Kitsuné loonud ka spetsiaalse menüü, mida saab proovida nende Pariisi ja Tokyo kohvikutes ühe kuu jooksul. Menüü pakub värskes kuues jooke nagu Matcha Latte, Black Sesame Latte, vahune Cappuccino ja aromaatne Sakura, mille kõrvale serveeritakse mustritest inspireeritud küpsetisi.
Café Kitsuné × Iittala kollektsioon jõuab müügile 16. oktoobril nii Iittala ja Café Kitsuné veebipoodides kui ka valitud kauplustes üle maailma.