Foto: Black Food Festival

Põhjala tehas täitub laupäeval oivalise musta toiduga

Juba sel laupäeval Põhjala tehases toimuv Black Food Festival pakub lisaks paljudele maitsenaudingutele ka mitmekülgset programmi: kuulata saab põnevaid loenguid, osaleda erinevates töötubades ning nautida head muusikat. “Muidugi keerleb festivalil kõik ümber musta ning ka töötoad ja loengud on selle värviga seotud,” avaldab programmijuht Taavi Esprek. “Kavas leidub midagi sobivat kõigile: nii pere pesamunadele kui ka täiskasvanutele, festivalipäeva juhib aga laulja Robin Juhkental.”

Festivali saalides on püsti pandud kaks lava, millest esimene pakub muusikaelamusi: päeva jooksul astuvad seal ülesse armastatud lauljanna Lepatriinu ning hiljuti Etnokulpide jagamisel mitmeid auhindu võitnud bänd Black Bread Gone Mad. Läbi päeva loob festivalimeeleolu DJ Jaan Jaago.

Teisel laval saavad lapsed disainida endale meelepärase musta pudru ning selle siis ka ära süüa, juhendajateks toidudisaini stuudio Curated by Bakerman eestvedajad Helis Heiter ja Maria Ader. Kuulata saab restoran Ore peakokk Silver Saa loengut tulevikutoidust ja fermenteerimisest, seejärel aga osaleda Liisi Tuulbergi juhendatavas Metsiku Toidu fermenteerimise töötoas, kus tooraineks on pikantne mustrõigas. Triin ja Herkko Labi juhendamisel viiakse läbi Puerhi teetseremoonia ning psühholoog Jorgen Matsi peab loengu värvide ja söögiisu teemal. 

Black Food Festival Tallinn toimub 23. novembril kell 11.00-20.00 Põhjala Tehases (Marati 5a, Tallinn). Festivalil saab nautida paljusid erinevaid musti toite, jooke, samuti soetada musta disaini ja muud mustavat. Festivali kaks lava on täis muusikat, töötubasid, intervjuusid jne. Õhtu saab meeleoluka punkti samas kohas toimuva järelpeoga Must Mesi, mis algab kell 21.00.

Uuri lisa: www.blackfoodfest.ee

Veel sarnaseid artikleid


Armastatud kohvifestival meelitab taas gurmaanid kohale

Alati oodatud kohvisõprade sündmus Tallinn Coffee Festival toimub 27.-28. aprillil ja seda juba 8. korda. Hubaselt industriaalse interjööriga Kultuurikatlas on kahe päeva jooksul kohal on nii kohvieksperdid kui ka -huvilised, et asjalikus seltskonnas ergutava kohvilõhna saatel degusteerida ja hinnata kõike, mida kohvimaailm pakub.

Tallinn Coffee Festivali võlu ei peitu vaid kohvis. Ürituse raames leiab iga külastaja endale meelepärase joogipoolise – olgu see kvaliteetne meeliergutav kohv, soojendav tee või laste lemmik kakao. Meeldiva joogi kõrvale saab maiustada nii kvaliteetset šokolaadi kui ka suussulavaid gurmee-ekleere. Tugevamat kehakinnitust pakub „Kosmiline tänavatoit“, mille menüüst leiab erinevate lihade täidisega kinnised burgerid.

Festivali programmi peaesineja on Klaus Thomsen Kopenhaagenist, kes on Euroopa ühe hinnatuima Coffee Collective erikohvi röstikoja asutaja. Üritusel on osalemas teisedki põnevad röstikojad ja suuremad maaletoojad nii Eestist kui välismaalt. Uustulnikatest väärib mainimist röstikoda Good Life Coffee Roasters Soomest, mis sai just hiljuti 2024. aasta Põhjamaade parima röstikoja tiitli. Lätist osaleb röstikoda Kalve Coffee Roasters, Poolast Sacred Mill Coffee Roasters, Šveitsist Ally Coffee. Türgi ja Brasiilia saatkonnad tutvustavad külastajatele oma maade kohvikultuuri. 

Festivali programm pakub põnevust ja kaasaelamisrõõmu kohvikelnerite ehk baristade võistlustele. Mitmekümne osaleja hulgast selgitatakse välja osavamad kahel alal: latte art ehk piimakujundite valamises ning cupping’us ehk kohvi maitsmises. Meistritiitli eest lähevad võistlustulle nii kogenud kui ka alles alustavad baristad Eestist, Lätist ja Leedust.

Olgu lisatud, et kohvifestival on kogu pere üritus. Nii laupäeval kui pühapäeval on avatud ka lasteala.

Uuri lisa www.tallinncoffeefestival.ee.

Veel sarnaseid artikleid


Foto: Andres Paomees II

Solarise keskuse Da Vinci restoran avas uksed

Solaris keskuse 4. korrusel on endise kohvik Komeedi asemel uksed lahti teinud Da Vinci Ristorante & Cafeteria. Eelmisel nädalal tutvustas Da Vinci valitud külalistele hõrku itaaliapärast grill-menüüd ning viis nad ajaloolase Jaak Juske eestvedamisel Tallinna vanalinna ajaloolistest hoonetest inspireeritud mõtterännakule.

Da Vinci Ristorante & Cafeteria on Itaalia restoraniketi premium toidukoht, mille menüüst leiab lisaks Komeedi kunagistele klassikutele ja õhukestele pitsadele ka hõrgu söeahju grill-menüü. Koguni 80 protsenti restoranis kasutatavast toorainest on tarnitud otse Itaaliast, mida müüb ettevõtte Eestis edasi ka omanimelises e-poes.

Da Vinci restoraniketi teenindusjuhi Laura-Liis Timberg sõnul on Tallinna inimesed uue asukohaga restorani hästi üles leidnud. „Kõige populaarsemad külastusajad on nädalavahetused ja õhtupoolikud, mil jõuab meie juurde rohkelt teatri- ja kontserdikülastajaid ning koha kindlustamiseks on vaja laud kindlasti ette broneerida,“ soovitas ta.

Magusasõprade rõõmuks liitusid Da Vinci meeskonnaga ka Komeedi kohviku endised kondiitrid Laide Mäe ja Pille Selter, kes on toonud tagasi legendaarsed Komeedi hõrgud koogid ja küpsetised.

Solarise keskuse avara ja helge interjööriga Da Vinci Ristorante & Cafeteria sisekujunduse on loonud Ace of Space sisearhitekt Ines Haak, kes on ruumi kujunduses kasutanud rohkelt ka Eesti disainerite sisekujunduselemente. Parasjagu on renoveerimisel ka kunagine Komeedi katuseterrass, mis avatakse 750 ruutmeetri suurusel pinnal juba järgmisel suvel.

Vaata fotosid toimunud üritusest galeriis!

Veel sarnaseid artikleid

Kuva juurde artikleid