Foto: Renee Altrov

Sfäär 2.0

Kui nädal tagasi hakkasid levima sahinad, et tallinlaste üks lemmikrestorane Sfäär on pärast pausi taas uksed avanud, siis teadsime, et peame asja lähemalt uurima. Tegimegi seda ja saame täna pidulikult teatada – tõesti, Sfääri uksed on avatud.

Ometi ei ole Sfäär enam sama ja tuleb tõdeda, et see meid põrmugi ei häiri. Muidugi hakkame puudust tundma Aesopi ja Acne Studiose tootevalikust, kuid pikalt nukrutsema ei plaani selle üle kindlasti jääda. Meile teeb Sfääri uus tulemine hoopis rõõmu, sest koostöös sisekujundaja Ott Kanguriga valminud ruumid on just meie tassike teed.

Samuti on hea meel tõdeda, et peakokk Toomas Lääts ja tema parem käsi Kaarel Jaksi on alustanud uue Sfääri sissetöötamist meeldivalt lühikese, kuid üldsegi mitte vähem suurepärase menüüga. Täna leiab uuest valikust seitse eelrooga, kuus pearooga ja kolm magustoitu, lisaks on olemas ka lastemenüü. Mis aga uue Sfääri juures kindlasti meeled veelgi rohkem tööle paneb on samades ruumides tegutsev KOKOMO röstikoda ja kohvikohvik. Tegemist on muide KOKOMO esimese päris oma müügikohaga, kus meeskond on ka ise iga päev kohal.

Sfäär asub jätkuvalt Tallinnas, aadressil Mere pst 6E, ning kõige värskemat infot uue Sfääri tegemiste kohta leiab Facebooki-lehelt facebook.com/SfaarResto.

Veel sarnaseid artikleid


Armastatud kohvifestival meelitab taas gurmaanid kohale

Alati oodatud kohvisõprade sündmus Tallinn Coffee Festival toimub 27.-28. aprillil ja seda juba 8. korda. Hubaselt industriaalse interjööriga Kultuurikatlas on kahe päeva jooksul kohal on nii kohvieksperdid kui ka -huvilised, et asjalikus seltskonnas ergutava kohvilõhna saatel degusteerida ja hinnata kõike, mida kohvimaailm pakub.

Tallinn Coffee Festivali võlu ei peitu vaid kohvis. Ürituse raames leiab iga külastaja endale meelepärase joogipoolise – olgu see kvaliteetne meeliergutav kohv, soojendav tee või laste lemmik kakao. Meeldiva joogi kõrvale saab maiustada nii kvaliteetset šokolaadi kui ka suussulavaid gurmee-ekleere. Tugevamat kehakinnitust pakub „Kosmiline tänavatoit“, mille menüüst leiab erinevate lihade täidisega kinnised burgerid.

Festivali programmi peaesineja on Klaus Thomsen Kopenhaagenist, kes on Euroopa ühe hinnatuima Coffee Collective erikohvi röstikoja asutaja. Üritusel on osalemas teisedki põnevad röstikojad ja suuremad maaletoojad nii Eestist kui välismaalt. Uustulnikatest väärib mainimist röstikoda Good Life Coffee Roasters Soomest, mis sai just hiljuti 2024. aasta Põhjamaade parima röstikoja tiitli. Lätist osaleb röstikoda Kalve Coffee Roasters, Poolast Sacred Mill Coffee Roasters, Šveitsist Ally Coffee. Türgi ja Brasiilia saatkonnad tutvustavad külastajatele oma maade kohvikultuuri. 

Festivali programm pakub põnevust ja kaasaelamisrõõmu kohvikelnerite ehk baristade võistlustele. Mitmekümne osaleja hulgast selgitatakse välja osavamad kahel alal: latte art ehk piimakujundite valamises ning cupping’us ehk kohvi maitsmises. Meistritiitli eest lähevad võistlustulle nii kogenud kui ka alles alustavad baristad Eestist, Lätist ja Leedust.

Olgu lisatud, et kohvifestival on kogu pere üritus. Nii laupäeval kui pühapäeval on avatud ka lasteala.

Uuri lisa www.tallinncoffeefestival.ee.

Veel sarnaseid artikleid


Foto: Andres Paomees II

Solarise keskuse Da Vinci restoran avas uksed

Solaris keskuse 4. korrusel on endise kohvik Komeedi asemel uksed lahti teinud Da Vinci Ristorante & Cafeteria. Eelmisel nädalal tutvustas Da Vinci valitud külalistele hõrku itaaliapärast grill-menüüd ning viis nad ajaloolase Jaak Juske eestvedamisel Tallinna vanalinna ajaloolistest hoonetest inspireeritud mõtterännakule.

Da Vinci Ristorante & Cafeteria on Itaalia restoraniketi premium toidukoht, mille menüüst leiab lisaks Komeedi kunagistele klassikutele ja õhukestele pitsadele ka hõrgu söeahju grill-menüü. Koguni 80 protsenti restoranis kasutatavast toorainest on tarnitud otse Itaaliast, mida müüb ettevõtte Eestis edasi ka omanimelises e-poes.

Da Vinci restoraniketi teenindusjuhi Laura-Liis Timberg sõnul on Tallinna inimesed uue asukohaga restorani hästi üles leidnud. „Kõige populaarsemad külastusajad on nädalavahetused ja õhtupoolikud, mil jõuab meie juurde rohkelt teatri- ja kontserdikülastajaid ning koha kindlustamiseks on vaja laud kindlasti ette broneerida,“ soovitas ta.

Magusasõprade rõõmuks liitusid Da Vinci meeskonnaga ka Komeedi kohviku endised kondiitrid Laide Mäe ja Pille Selter, kes on toonud tagasi legendaarsed Komeedi hõrgud koogid ja küpsetised.

Solarise keskuse avara ja helge interjööriga Da Vinci Ristorante & Cafeteria sisekujunduse on loonud Ace of Space sisearhitekt Ines Haak, kes on ruumi kujunduses kasutanud rohkelt ka Eesti disainerite sisekujunduselemente. Parasjagu on renoveerimisel ka kunagine Komeedi katuseterrass, mis avatakse 750 ruutmeetri suurusel pinnal juba järgmisel suvel.

Vaata fotosid toimunud üritusest galeriis!

Veel sarnaseid artikleid

Kuva juurde artikleid