KIRI TOIMETAJALT: Kaks aastat ja 932 artiklit hiljem…

Ma mäletan, et kui Portail sai aastaseks, siis oli kõige sagedasem küsimus, mis mulle esitati: „Kuidas Portailil läheb?” Ja minu vastus oli alati konkreetne: „Meil läheb hästi!” Ning ega ma tegelikult valetanud ka. Täna, täpselt kaks aastat ja 932 artiklit hiljem, läheb meil jätkuvalt hästi. Vähemalt nii piisavalt, et minu süda on rahul.

Kui te veel mäletate, siis sai Portail loodud minu kindlast plaanist hakata siia koondama teemasid, mis kõnetaksid tänapäeva parajalt moodsat inimest. Inimest, keda huvitab, mis toimub meie disainimaastikul, maailma moelavadel, ilumaailma telgitagustes, aga ka kohalike andekate inimeste elus. Ma tahtsin, et see lehekülg pakuks veelgi rohkem inspiratsiooni ja head mõtteainet, kui olin eales oma tegemistega suutnud pakkuda, ja ma tahtsin, et Portailist saaks see veebikeskkond, mida ma ise olin nii igatsenud, kuid ei olnud senimaani Eestist leidnud. Ma ei tahaks (veel) öelda, et me oleme kõik need eesmärgid täitnud, kuid mulle tundub, et me oleme juba vähemalt poolel teel.

Mul on juba täna siiralt hea meel, et oleme puudutanud lisaks „ilusatele ja moekatele” uudistele ka tõsisemaid teemasid, näiteks jätkusuutlikkusest ning moetööstuse mitte nii kaunist käekäigust, ning et see on läinud meie lugejatele korda. Samuti läheb mul alati süda soojaks, kui mõni andekas persoon on valinud just Portaili, kus anda oma teemakohane eksklusiivintervjuu, või kodumaine moemärk on otsustanud esitleda esimesena just siin oma uue kollektsiooni kaadreid. Ja ka seda oskavad meie lugejad – jah, teie – positiivselt hinnata. Riskides kõlada natuke imalana, aga this really means the world. 

Kui tulla nüüd tagasi tänasesse päeva, päeva täpselt kaks aastat Portaili virtuaalsest avamisest hiljem, siis dikteerib minu peatoimetaja tööd kõrvalt küll üks napilt ühekuune (loodetavasti tulevikus vähemalt sama palju hakkamist ja teotahet täis) girlboss, kuid julgen kinnitada, et tänu meie kaasautoritele ja koostööpartneritele Portaili hoog kohe kindlasti ei rauge. Hoopis vastupidi. Ma täiesti pakatan ideedest, mida siia lehele kokku tuua, ning artiklitest, mis ootavad kirjutamist. Andke mulle ainult natuke unetunde ja enne, kui arugi saate, võib nendest ligi tuhandest olemasolevast artiklist saada juba 2000 ja kahtlustan, et rohkemgi veel… 

Kommentaarid