Foto: Hi Matcha

Head rohelist laupäeva Hi Matchaga

Hi Matcha on tegusate Eesti inimeste ja Jaapani kultuuri ning rohelise tee austajate loodud bränd, mis pakub rohelise tee pulbrit ning samal ajal harib inimesi matcha kasulikkuse teemal. Brändi nimi Hi Matcha tulenebki jaapanikeelsest sõnast 日 („hi”) ehk „päev, päikesepaiste” ning vihjab diskreetselt sellele, et hommikuti võiks kohvi asemel proovida hoopiski erkrohelist matcha’t.

Lisaks hommikusele ergutusele sobib Hi Matcha rohelise tee pulber väga hästi ka teistesse jookidesse ja söökidessegi, andes roogadele sellesama eksootilise rohelise tooni ja kogu rohelise tee kasulikkuse. Valisime välja kolm laupäevasesse päeva imehästi sobivat matcha-retsepti, mida rõõmuga jagame ja valmistama kutsume. Tasub veel mainida, et retseptidest viimane on alkohoolne jook, seega pidage meeles, et alkohol kahjustab tervist ning seda tuleks tarbida mõõdukalt.

hi-matcha-smuutikauss

Matcha hommikusöök

Koostisosad

soovitud koguses lemmikjogurtit

1 teelusikas Hi Matcha pulbrit

1 veriapelsin

peotäis kreeka pähkleid

Valmistamine

Sega jogurt Hi Matcha pulbriga, lisa hulka kreeka pähklid. Serveeri veriapelsini viiludega.

hi-matcha-shokolaadikool

Matcha ja šokolaadiküpsistega kook

Koostisosad

Koogi põhi:

200g šokolaadiküpsiseid

90g võid

50g tumedat šokolaadi

Täidis:

250g valget šokolaadi

250ml vahukoort

1 supilusikas Hi Matcha kulinaariapulbrit

Valmistamine

1. Purusta küpsised köögikombainis või käsitsi. Sulata šokolaad veevannil ning sega sulatatud võiga. Lisa segusse purustatud küpsised ning sega, kuni segu tundub ühtlane. Pressi segu ühtlaselt lahtikäiva koogivormi põhja. Pane vorm tunniks ajaks külmikusse tahenema.

2. Kuumuta vahukoor ning lisa purustatud valge šokolaad. Sega, kuni segu on ühtlane ja kergelt läikiv. Vispelda hoolikalt sisse Hi Matcha kulinaariapulber ja lase segul jahtuda.

3. Kui koogi põhi on jahtunud, kalla matcha segu vormi. Lase koogil külmikus taheneda vähemalt 3 tundi.

hi-matcha-martini

Matcha Martini

Koostisosad

½ teelusikat Hi Matcha pulbrit

2 teelusikat suhkrusiirupit

80ml viina

Veidike õuna- ja laimimahla

Valmistamine

1 . Sega matcha pulber ja suhkrusiirup spl veega.

2. Kalla segu jääd täis šeikerisse, lisa viin, õuna- ja laimimahl ning šeigi!

3. Kalla klaasidesse ning kaunista laimi, jalapeno viilude või millegi muu meelepärasega. Eriti peeneks elamuseks võid klaasi ääre kaunistada ka suhkruga.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Muideks, Hi Matcha veebileheküljel ja veebipoes retsepte uurides avastasime, et septembrikuus on koodiga „HI SEPTEMBER” Hi Matcha jahvatatud roheline tee 10% soodsam ning kohaletoomine tasuta.

Veel sarnaseid artikleid


Foto: Noma

Toidufilmide festival teeb kummarduse legendaarsele tipprestoranile Noma

Aprillis toimuv Toidufilmide festival kutsub huvilised gurmeerännakutele Gröönimaa äärealale, Hispaania tuntud veinipiirkonda, Kanada uudsesse vetikafarmi, Itaalia vanglasse ja mujale. Avafilmiga tehakse kummardus Michelini tärnidega pärjatud legendaarsele Taani restoranile Noma, mis senisel kujul peagi oma uksed suleb.

„Noma ja selle rajajad René Redzepi ning Claus Meyer on põhjamaise köögi uuel tulemisel olnud hindamatud teerajajad ning seoses restorani senisel kujul peatse sulgemisega teeme Toidufilmide festivali avaseansiga kummarduse nende mitmekümneaastasele tegutsemisele ja panusele,“ kommenteerib festivali kaasasutaja Taivi Koitla avafilmi korduvalt maailma parima restorani tiitli võitnud Kopenhaagenis asuvast restoranist Noma.

Kokku linastub Toidufilmide festivali raames seitse toidumaailma inspireerivaid lugusid kajastavat dokumentaali, mis pakuvad vaatamiselamusi nii valdkonna ekspertidele kui ka lihtsalt toiduarmastajatele. “Muu hulgas saab kaasa elada tõeliselt erilise tipprestorani Koks kolimisele Gröönimaale filmis “Restoran maailma äärel”, vaadata maailma esimese vanglas asuva restorani InGalera köögipoolt filmis “Tere tulemast vanglasse” ning minna rännakule läbi Ukraina nende rahvusroa boršisupi autentse retsepti otsinguil filmis “Borš. Salajane koostisosa”,” lisab festivali kaasasutaja Helen Saluveer.

Toidufilmide festival on Põhja- ja Baltimaades ainulaadne filmifestival, mille edukas debüüt toimus 2019. aasta kevadel. Kvaliteetsed ja uued dokumentaalfilmid toovad kinopublikuni nii kulinaarsete geeniuste tegemised, tipprestoranide lood, valdkonna innovatsiooni, ausad toorained, kestlikkuse olulisuse, inspireerivad tegijad ja tegemised ning ka kitsaskohad ja raskused. Festival viib kinopubliku rännakule paikadesse, tipprestoranide tagaruumidesse ja inspireerivate inimeste hingesoppidesse, kuhu muul viisil ei olekski võimalik pääseda. Festivali missiooniks on inspireerida, innustada, teadvustada ning toetada oma tegevusega nii valdkonnapõhist dokumentalistikat kui ka kohalikke tegijaid ja toidukultuuri laiemalt.

Toidufilmide festival toimub 10.-14. aprillini kinos Sõprus, eriseanss leiab aset ka Tartu Elektriteatris. Kõik filmid linastuvad ingliskeelsete subtiitritega. Filmikava on leitav veebilehel www.toidufilmidefestival.ee, piletid on müügil kinode kassas ja veebilehel.

Veel sarnaseid artikleid


Foto: Levier

Koeraga kohvikusse? Miks mitte!

Kas teadsite, et Tallinna südames asuvat Rotermanni kvartalit külastades ei pea oma neljajalgset sõpra raske südamega koju jätma? Hüüdnimega The Bold Town of Tallinn on koerasõbralik kvartal ja koertega külalised on teretulnud pea kõikides kohvikutes ja restoranides. Kindluse mõttes reastasime neist populaarsemad.

Levier

Levieri püsiklientide jaoks pole miski üllatus, kui kohvikusse sisenedes on ees ootamas perenaise Angeelika Kangi enda neljajalgsed rõõmu täis karvapallid. Nii tervitavad nad ka kõiki oma sõpru, keda kostitatakse alati puhta joogivee ja koeranäksidega. Muuseas, Levier on pärjatud ka üle-Eestilise lemmikloomasõbraliku söögikoha tiitliga.

Flamm

Flamm on kui omaette maailm. Hubane hingega koht, kus koerad on alati teretulnud. Paraja suuruse ja lihtsuse võluga restoran selle parimas tähenduses. Kõik on seatud selle nimel, et fookus ei kaoks peamiselt – Flammkuchenitelt, Elsassist pärit imelistelt leegikookidelt. Otse klientide silme all, tulikuumas ahjus kiirelt valmivad hõrgutised on parimaks kaaslaseks heale veinile, seltskonnale ja soovi korral ka nende neljajalgsetele sõpradele.

Platz

Restoran Platz on koht, kus iga külaline, nii kahe- kui ka neljajalgne võetakse soojalt vastu. Oma ajatus interjööris tekitab Platz alati sooja tunde – päeval paekiviseinte keskel, õhtul õdusas küünlasäras. Kuid peamine on siiski see, mida pakutakse – nii lihtsamat lõunat, kui pidulikku õhtusööki. Kasutatakse võimalikult palju kodumaist värsket toorainet, kuid erinevatest toitudest tingituna tuuakse vahel tooraine ka kaugematelt maadelt. “Midagi igale maitsele” ei ole ainult suusoojaks öeldud, sest ka neljajalgsetele sõpradele pakub Platz maitsvaid snäkke. 

Orangerie

Orangerie on restoran, kuhu tuleb teadlik sööja, kes hindab puhast ja lihtsat toitu, ning rõõmuga tervitab see kõiki hästikäituvaid karvaseid sõpru, kellele pakutakse nii vett kui ka maiuseid. Neljajalgsete peremeestele on aga eesmärgiks pakkuda kvaliteetset toorainet, keskendudes eriti mahetoodangule. Muide, argipäeva hommikuti pakub restoran ka mitmekülgset hommikusöögimenüüd.

Ja neid kohti on Rotermannis veel…

Ka R14, Pull, Stalker, Gallery Cafe ja Chicago 1933 ootavad samuti hästikäituvaid lemmikuid külla, kuid R14 palub broneeringut tehes sellest ennetavalt teavitada. Stalker paneb aga südamele, et hilisematel õhtutundidel pole neljajalgse sõbra kaasa võtmine soovitatav, sest siis on kärtsu ja mürtsu rohkem. Kõik eelmainitud restoranid pakuvad koertele alati puhast joogivett ja muideks – Gallery Cafe kostitab ka koeraküpsistega!

Soovid veel ideid meeldejääva päeva veetmiseks? Täispika Rotermanni teejuhi leiad veebilehelt rotermann.ee.

Veel sarnaseid artikleid

Kuva juurde artikleid