Toidufilmide festival avab kokkade olümpia telgitagused

Foto: Bocuse d’Or

Septembri keskel toimub kinos Sõprus taas Toidufilmide festival, mis toob ekraanile värsked ja inspireerivad toiduteemalised dokumentaalfilmid. Programmi kuuluvad linateosed esitlevad nii valdkonna tipptegijate edulugusid ja innovatsiooni, aga ka südamlikke ja lihtsaid toidurännakuid ning mõtlemapanevaid kitsaskohti. Festival avab ka kokkade olümpia – Bocuse d’Or – telgitagused.

“Oleme programmi valinud kümme suurepärast dokumentaalfilmi, mis tutvustavad toiduvaldkonna erinevaid aspekte,” selgitab Taivi Koitla, festivali üks korraldajatest. “Rikkaliku filmimenüü teemade hulgas on muu hulgas meid kõiki hõlmavad teadlikumad ja loodussõbralikumad toitumisharjumused, maailma parimate sommeljeede võistlus, restoranide kestvuse rasked väljakutsed ja ainulaadne võimalus näha, kuidas konkureeriv võistkond valmistub kokkade olümpiaks – Bocuse d’Or’ võistluseks,” lisas ta.

Korraldajate kinnitusel on festival sobiv kõigile, kes soovivad enda teadmisi ja maitsemeeli avardada. “Filmid on tõesti nauditavad nii valdkonna professionaalidele kui ka tavavaatajatele, midagi uut ja kaasahaaravat leiab enda jaoks kahtlemata iga külastaja,” soovitab festivali korraldaja Helen Saluveer. 

Toidufilmide festival toimub 17.-20. septembrini kinos Sõprus. Piletid on müügil alates 1. septembrist veebilehel Fienta.com ja kinokassas. Filmid linastuvad ingliskeelsetena või ingliskeelsete subtiitritega. 

Toidufilmide festivali programmiga saab tutvust teha veebilehel www.toidufilmidefestival.ee.

Sarnased artiklid

Kommentaarid