Raamatu autoriks on Hannah Holman, kogenud pagar ja kondiiter, kes jagab oma lemmikretsepte, mis saanud inspiratsiooni nii Ameerika kui ka Prantsuse traditsioonidest. Hannah on juba üle 15 aasta täiustanud oma oskusi erinevates paikades üle maailma ning alates 2017. aastast elab ja töötab ta Eestis.
Hannah raamatus, mis ilmunud nii eesti kui ka inglise keeles, leiab sellised hõrgud küpsetised nagu šokolaaditükkidega küpsised, traditsioonilised Ameerika pirukad ja Prantsuse pärmitainaküpsetised. Kõik retseptid on koostatud selliselt, et nii algajad kui ka kogenud küpsetajad saaksid neid kodus hõlpsasti valmistada.
View this post on Instagram
Kes aga soovib enne küpsetama asumist Hannah loomingu oma silmaga üle vaadata – ja maitsta – siis 4. jaanuaril avab Krulli kvartalis, aadressil Kopli 70A, uksed Põhjala pruulikoja uus restoran-pagarikoda SUMI, mille valikusse on Hannah toonud nii brioche’i kui šokolaadisaiad, aga ka suussulavad glasuuritud sõõrikud!
20. novembril Tallinna Kaubamaja Naistemaailmas toimunud Anni Arro kohviku ametlik avapidu tõi kohale tuntud külalised, Anni perekonna ja lähedased sõbrad, kes said esimestena kogeda kohviku värviküllast atmosfääri ning nautida värskelt loodud menüü hõrke maitseid. Nende seas näiteks Birgit Sarrap, Epp Maria Kokamägi, Liisu Arro, Evelin Võigemast, Maarja-Liis Ilus ning palju teisi Kaubamaja sõpru ning hea toidu austajaid.
Avapeol tutvuti uue kohviku toitudega, mis on kõik valminud Anni enda retseptide põhjal ja loodud koos tema köögitoimkonnaga. Elava muusikaga hoidis meeleolu üleval Jonas Kaarnamets.
Kaubamaja juhatuse liikme Erkki Lauguse sõnul on vastavatud kohvik loogiliseks jätkuks juba aastaid kestnud koostöödele andekate Eesti loomeinimestega, olgu siis nendeks moekunstnikud, ehtekunstnikud või viimasel ajal järjest enam ka toiduvaldkonna tipptegijad. „Viimase kümnendi jooksul on kaubanduse valdkond laiemalt läbinud olulisi muutusi ning klientide ootused on kindlasti kasvanud. Kaubamajad üle maailma on kujunemas tõelisteks maamärkideks linnasüdametes, olgu siis Londonis, Pariisis või Tokios, kus lisaks kõige keerulisemate ostusoovide täitmisele, on ka lihtsalt tore sõpradega kokku saada, tassike head kohvi juua või siis kvaliteetset toitu nautida. Nüüd on sarnaselt maailmakuulsatele kaubamajadele ka meie Tallinna Kaubamajas selline võimalus loodud. Oleme tõeliselt õnnelikud, et Anni Arro selle väljakutse vastu võttis!“ sõnas Laugus.
„Nagu ikka, ajan oma asja ja kasutan oma lemmikut hooajalist toorainet – ikka need peedid, kõrvitsad ja kikerherned,” lisas Anni Arro. “Olen kohviku avamist väga oodanud, kuna lõpuks ometi on Tallinna kesklinnas üks tore kohtumispaik, kus ka ise meeleldi käin. Kaubamaja on täpselt see üks ja ainus õige koht elu tuiksoonel. Pealegi on e-poodide ajastul poes käimine omaette sündmus ja mõnd kena ostu võiks ju aeg-ajalt koogisöömise või klaasi šampanjaga tähistada. Minu nägemuses on see kohtumispaik sõpradega, kus saab maitsvat toitu, aga vajaduse korral kiirelt ka mõne tööasja hea kohvi kõrval joonde ajada“.
Vaata fotosid kohviku avasündmusest galeriis!
Uus Anni Arro kohvik Hooaeg ootab külalisi Tallinna Kaubamaja Naistemaailmas E-L kell 10-20 ja P 10-18.
Pidulikule õhtusöögile oli kogunenud külalislahkuse valdkonna koorekiht eesotsas tipprestoranide juhtide ja peakokkadega, kellele elasid kaasa tuntud avaliku elu tegelased ja kohaliku toidukultuuri austajad.
Silverspooni tänavuse õhtusöögi menüü autoriks oli 2024. aasta parimaks kokaks tunnistatud Silver Illak ning taimetoidu eelistajad said nautida Ragnar Bambergi (Tervise Catering) loomingut.
Rikkaliku meelelahutusprogrammi naelaks oli maailmas suurt tähelepanu saavutanud mitmekülgne artist ja modell Rita Lynch, kelle artisti ampluaasse kuuluvad laulmine, näitlemine ja burleskinumbrid. Lavale astusid ka Koit Toome, Uku Suviste, Karl Killingu ja Lauri Pihlapi poistebänd.
Õhtu tõelisteks kangelasteks olid aga parimatest parimad gastronoomia valdkonna tegijad, kes viisid koju Silverspoon/Hõbelusikas 2025. aasta tunnustusauhinnad järgmistes kategooriates:
Best Fine Dining – Ecrin
Best Casual Dining – Dominic
Best National Cuisine – Gobi
Best Restaurant Service – Koyo
Best Family Restaurant – GOSPA
Best Italian Cuisine – Dominic
Best Asian Cuisine – Koyo
Best French Cuisine – Ecrin
Best Chef – Alexey Aleksandrov (Ecrin)
Media Award – Kaupo Karelson
Jätkusuutliku ning püsiva kvaliteedi auhind – Rudolf
Selle aasta tulemuste puhul märkisid korraldajad, et kõikide kategooriate esimese kümne hulka tulnud restorane eraldasid peaauhinnast vaid punktisummade üksikud komakohad. See näitab kohaliku restorani valdkonna tugevat ja ühtlast taset, mis omakorda iseloomustab meie toidu- ja restoranikultuuri elujõudu.
Silverspoon/Hõbelusikas võitjad selguvad 150-liikmelise kohtunik-hindajate kogu anonüümsete restoranikülastuste põhjal. Hindajad täidavad elektroonilised ankeedid, mis edastatakse audiitorfirmale PricewaterhouseCoopers, kes kogutud ankeetide punktisummades põhjal selgitab välja kõikide kategooriate edetabeli.