Foto: Portail.ee

Gallery Cafe ja brunch neljale

Rotermanni kvartali südames asub kohvik Gallery Cafe, mille eesmärk on algusest peale olnud siduda kunsti ja gastronoomiat. Kohviku seinu katavad periooditi vahetuvad moodsa kunsti teosed, mis loovad maitsva söögi nautimiseks mõnusa õhustiku. Aga täpsemalt millise söögi? Proovisime kõigi oma meeltega järele.

Alustuseks, manage silme ette terve päeva hommikusöök, rikkalik brunch ja gurmeemagustoit… See ongi Gallery Cafe, mille menüü on koostanud ei keegi muu kui Luka Khinkiladze, kelle nimi on Portaili lugejatele juba tuttav seoses restoraniga GOBI. Luka on valinud galeriikohvikusse enamjaolt prantsuse stiilis menüü, millest leiab nii toekaid röst- ja sarvesaiu, magusaid ja soolaseid hommikusööke, aga ka pearoogasid ja muidugi magustoite. Portaili toimetus haaras nende mekkimiseks kaasa head sõbrad Britta ja Johanna ning meeldiv brunch neljale võiski alata. 

Mida menüüst valisime? Kaks meeleoluka nimega shakshuka’t, pošeeritud muna ja guacamole’ga kartulipannkoogid ning ühe päikesekuivatatud tomatitega sügisese risoto. Eranditult pälvisid kiidusõnu need kõik. Kuigi väga kutsuvalt mõjusid ka tavamenüüs olevad magusad road, otsustasime, et seekord laseme särada Gallery Cafe peakondiitri Iryna Raki pilkupüüdvatel magusaleti küpsetistel. 

Iryna on Ukrainast pärit kondiiter, kes vaid 30-aastasena on juba jõudnud töötada Michelini tunnustuse pälvinud restoranides nii Riias kui Tallinnas. Samas, kas saabki siin imestada, kui kire söögitegemise vastu avastas ta juba 6-aastaselt. Täna hoolitseb Iryna Gallery Cafe magusaleti eest, kuid võime saladuskatte all öelda, et peagi näeb ilmavalgust ka tema koostatud magustoidumenüü restoranile Bruxx. 

Kuigi Gallery Cafe ei ole otseselt loodud oma menüüga rabama, sest rõhk on pigem omas headuses tuntud roogadel, siis meeldivaid üllatusi jagus meie nelikule mitmeid. Kes sai siin mekkida hooaja esimest pumpkin spice latet, kes elu esimest Baski põlenud juustukooki, mis pälvis kohe ka kõrgeimad kiidupunktid ning on, muide, ka peakondiiter Iryna isiklik lemmik. Samuti saime kinnitust, et heas seltskonnas hea söögi saatel aeg lihtsalt peatub ning kõik muu igapäevane jääb kuskile valgusaastate kaugusele. 

Et elus oleks rohkem selliseid kohtumisi! 

Gallery Cafe asub Rotermanni kvartalis, aadressil Rotermanni 6. Uuri lisa gallerycafe.ee. 

Veel sarnaseid artikleid


Foto: Longines

MIDAGI MEESTELE: sügise kõige mõjukamad aksessuaarid

Sügis on aeg, mil tempo aeglustub ja detailid saavad uue tähenduse. Just siis, kui novembri tuuled tuletavad meelde lähenevat isadepäeva, tasub pilk pöörata meestemaailma kõige kõnekamatele detailidele – kelladele ja aksessuaaridele. On ju stiilne aksessuaar märk enesekindlusest ja -teadlikusest. 

Milliseid trende meestele tänavune sügishooaeg toob? Goldtime teab vastust.

Ei ole saladus, et Eesti mehed on aksessuaaride kandmises muutunud üha julgemaks – eriti kui jutt käib käeehetest. Lihtne nahkrihm või mustast metallist käevõru võib kanda endas rohkem tähendust, kui esmapilgul paistab. Trendid soosivad kihilist kandmist: mitu erinevat materjali ja tekstuuri ühes koos loovad isikupärase ja pingevaba tulemuse.

Animaalsed motiivid

Looma- ja taimemustrid on jõudnud ka meeste ehete maailma. Need sümboliseerivad jõudu, kaitset ja vabadust – väärtusi, mis kõnetavad meest, kes ei pelga näidata oma sisemist energiat. Olgu see Thomas Sabo käevõru panteriga või krokodilliga sõrmus, mille kujundus vihjab looduse rütmile – need detailid annavad välimusele jõulise ja iseloomuliku nüansi.

Must minimalism

Minimalism ei tähenda tagasihoidlikkust. Vastupidi – mustad metallid ja puhtad vormid on efektsed just oma lihtsuses. Need aksessuaarid, mida pakuvad nii The Man, Diesel kui Emporio Armani brändid, on korraga nii soliidse kui mässulise mehe valik, sobides ülikonna manseti kõrvale, aga ka nahkjaki alla. Ajatu ja universaalne must toon ei küsi olukorda ega aastaaega – see lihtsalt sobib.

Kell kui iseloomu peegel

Käekell jääb alati meeste aksessuaarimaailma keskmesse. Olgu eelistuseks klassikaline Šveitsi disain, sportlik nutikell või robustsem Casio kronograaf – kell on rohkem kui ajamõõdik, see on hoiak. Goldtime’i valikust leiab mainekaid brände nagu Tissot, Longines, Emporio Armani, mis ühendavad tehnilise täpsuse ja isikupärase disaini – ideaalse tasakaalu mehe jaoks, kes hindab nii funktsionaalsust kui ka esteetikat.

Igavene kaitsetahe

Eesti mehelikule jõule on Goldtime loonud ka midagi sügavamat – The Man “Kaitsetahe” kollektsiooni, mis on austusavaldus riigikaitsele ja neile, kes seisavad meie vabaduse eest. Iga selle kollektsiooni ost toetab Reservväelaste fondi, aidates tõsta Eesti kaitsetahet ja ühtsustunnet.

Parim valik kellasid ja ehteid meestele ootab Goldtime’i kauplustes üle Eesti ja e-poes goldtime.ee.

Veel sarnaseid artikleid


Silverspoon
Foto: Koyo

Silverspoon autasustas 2025. aasta parimaid restorane

31. oktoobri õhtul kogunesid gastronoomia valdkonna esindajad Lennusadamas pidulikule Silverspoon/Hõbelusikas galale tunnustamaks Eesti gastronoomia- ja restoranimaastiku parimaid tegijaid 

Pidulikule õhtusöögile oli kogunenud külalislahkuse valdkonna koorekiht eesotsas tipprestoranide juhtide ja peakokkadega, kellele elasid kaasa tuntud avaliku elu tegelased ja kohaliku toidukultuuri austajad.

Silverspooni tänavuse õhtusöögi menüü autoriks oli 2024. aasta parimaks kokaks tunnistatud Silver Illak ning taimetoidu eelistajad said nautida Ragnar Bambergi (Tervise Catering) loomingut. 

Rikkaliku meelelahutusprogrammi naelaks oli maailmas suurt tähelepanu saavutanud mitmekülgne artist ja modell Rita Lynch, kelle artisti ampluaasse kuuluvad laulmine, näitlemine ja burleskinumbrid. Lavale astusid ka Koit Toome, Uku Suviste, Karl Killingu ja Lauri Pihlapi poistebänd.

Õhtu tõelisteks kangelasteks olid aga parimatest parimad gastronoomia valdkonna tegijad, kes viisid koju Silverspoon/Hõbelusikas 2025. aasta tunnustusauhinnad järgmistes kategooriates:

Best Fine Dining – Ecrin

Best Casual Dining – Dominic

Best National Cuisine – Gobi 

Best Restaurant Service  Koyo

Best Family Restaurant – GOSPA

Best Italian Cuisine – Dominic

Best Asian Cuisine – Koyo

Best French Cuisine – Ecrin

Best Chef – Alexey Aleksandrov (Ecrin) 

Media Award – Kaupo Karelson

Jätkusuutliku ning püsiva kvaliteedi auhind – Rudolf

Selle aasta tulemuste puhul märkisid korraldajad, et kõikide kategooriate esimese kümne hulka tulnud restorane eraldasid peaauhinnast vaid punktisummade üksikud komakohad. See näitab kohaliku restorani valdkonna tugevat ja ühtlast taset, mis omakorda iseloomustab meie toidu- ja restoranikultuuri elujõudu.

Silverspoon/Hõbelusikas võitjad selguvad 150-liikmelise kohtunik-hindajate kogu anonüümsete restoranikülastuste põhjal. Hindajad täidavad elektroonilised ankeedid, mis edastatakse audiitorfirmale PricewaterhouseCoopers, kes kogutud ankeetide punktisummades põhjal selgitab välja kõikide kategooriate edetabeli. 

Veel sarnaseid artikleid

Kuva juurde artikleid