Miks Rudolf? Rudolfi restoran on juba mitme aasta vältel olnud see, mida kiidavad sinu sõbrad ja tuttavad, mille äratuntavat interjööri näed pidevalt sotsiaalmeedias, mille toidujäädvustuste peale tahaksid otsemaid ka ise suuna Kadrioru poole võtta. Selle aasta Silverspooni – ehk Eesti esimese ja ühtlasi vanima gastronoomiakonkursi – Best Fine Dining ning Best National Cuisine kategoorias oli just Rudolf see, kes finalistina nominatsiooni sai. Ka White Guide hindas Rudolfi 30 parima restorani sekka Eestis. Ei ole kahtlustki, et peakokk Sten Märtini käe all on restoran paljudele südamesse pugenud.
Mis meie lauale sel kargel pärastlõunal jõudis? Maitsemeeled avasid kelmika nimega Pornstar Martini ning alkoholivaba kokteil Le Tropiques. Lauale jõudis juba legendaarseks saanud (ja omamoodi must have) Rudolfi „Vannipart”, mille moodustavad foie gras mousse, brioche ja Saaremaa kadakasiirup. Samuti saime nautida siia- ja forellimarjaga vahvlit, mis lisaks visuaalselt kaunile väljanägemisele moodustas koos crème fraîche’iga meeldiva terviku.
Pearoogadest jättis ääretult sümpaatse mulje lammas, millega kipub erinevatel restoranidel paraku ikka raskusi olema, kuid mitte siin – karnivoorist einestaja kiitis rooga keskmisest tublisti rohkem. Neile aga, kellele meeldivad kammkarbid ning kes jumaldavad kuningservikut, on vegan-märgisega „Kammkarbid” kohustuslik roog!
Ja lõpetuseks? Loomulikult mille feuille! Nii kauniks viimistletud dessert, et esimese hooga ei raatsi sellele lusikat sisse lüüagi. Aga kui see samm tehtud saab, siis jõuab su suule naeratus, millesarnast pole ammu nähtud. See on tõesti imeline! Kõrvale väike espresso ning märkamatult lennanud paaritunnine õhtusöök (või oli see pärastlõunasöök?) on saanud suurepärase punkti.
Rudolfi külastusest teeb – lisaks gurmeele – elamuse seegi, et restoranis valitsev atmosfäär mõjub kuidagi… südantsoojendavalt. Kõrvallauas näed istumas seeniorpaari oma parimates pühapäevarõivastes, näed lastega peresid, välismaalasi, kelle kõrvu on jõudnud kuuldused Rudolfi headusest. Sa tead, et oled fine dining restoranis, kuid ei pea ealeski tundma, nagu su selg ei oleks piisavalt sirge või lips laitmatult otse. Vaatad saalis naeratades ringi ning kuidagi täiesti märkamatult poeb sulle sisse seletamatult hea tunne, mis jääb saatma siirast tagasisidet teenindajale: „Me tuleme kindlasti tagasi!”
Tagasitulemisest rääkides väärib kindlasti mainimist, et tavapäraselt kolmapäevast laupäevani avatud Rudolf on detsembrikuus avatud ka pühapäevati, et saaks tähistada kaunist advendiaega ning nautida Rudolfi imelist nädalavahetuse-brunch’i. Uuri lisa rudolfrestoran.ee.
Nagu paljud armastatud moemärgid, on ka ATP Atelier alguse saanud sõprusest. Maj-La Pizzelli ja Jonas Clason on pikaaegsed sõbrad, kes veetsid oma suvepuhkuseid alati koos Lõuna-Itaalias Otrantos. 2011. aastal lõid nad koos ATP Atelieri – aksessuaaribrändi, mille kõik nahast tooted valmivad käsitööna Toscanas, kus hoitakse au sees sajanditepikkust nahatöökultuuri.
Brändi eesmärk on algusest peale olnud disainida kingi ja aksessuaare, mida saab kanda igal pool – olgu see Stockholmis, New Yorgis või puhkusel mõnes Itaalia väikelinnas. Tulemuseks on tooted, mis on klassikalise joonega, kuid samas vaieldamatult isikupärased.
Ja mida üldse tähendab “ATP”? Väga meeleolukalt – All Tomorrow’s Parties.
Tutvu brändiga Tallinna Kaubamaja Kingamaailmas ja veebipoes kaubamaja.ee!
Hooajale kohaselt viib House of Dagmari sügistalvine kollektsioon meid põhjamaise elegantsi ja modernse naiselikkuse ristteele. Vormide ja vastanduste mängus on traditsiooniline rätsepatöö ning drapeering saanud pehmema ja tänapäevasema tõlgenduse. Kollektsiooni iseloomustab struktuuri ja vabaduse tasakaal, läbikumavad, ent ka katvad kangad, kihilisus ning dünaamilised tekstuurid.
Kaubamajja jõudnud kollektsiooni värvipalett on sügavalt mahe ja samas ootamatuid sähvatusi täis: tummised pruunid, mustad ja hallid toonid põimuvad kahvatu roosa helguse ning elava punase energiaga.
Tutvu House of Dagmari sügistalvise kollektsiooniga galeriis ja Tallinna Kaubamaja Naistemaailmas!