Portail

KIIKA Toidufilmide festivali programmi

Foto: Parrot MiniBar

11.-14. aprillil toimuv Toidufilmide festival avalikustas programmi, kuhu kuulub nii tõeliselt nauditavaid gurmeeampse kui ka mõruda järelmaitsega dokumentaale. Sõpruse kinos esmakordselt aset leidva ürituse piletid on nüüd ka müügil.

Festivali korraldajate Helen Saluveeri ja Taivi Koitla sõnul on filmimenüü võimalikult mitmekesine, et leiduks midagi sobivat igale maitsele. “Mitmed filmid tutvustavad kulinaariamaastiku tipptegijaid, kes suudavad oma toidukunstiga tõeliselt ahhetama panna, samal ajal on valikus ka hingekriipivaid dokumentaalfilme,” kommenteerisid nad.

Esimese Toidufilmide festivali kinoprogrammi kuulub 7 dokumentaalfilmi. Hinnatud tippkokkasid tutvustavad „Michelini tärnid – lugusid köögist“, “Alain Ducasse’i otsimine” ja „Pinge – (r)evolutsioon köögis”. Viimane keskendub naiskokkade positsioonile, võimatustele ja võimalustele gastronoomiatähtede pjedestaalil. Kohvitööstuse probleemidest annab aimu film “6-dollariline kohvitass”, hapendamise põnevast protsessist “Fermenteeritud”, Taimaa kalapüügitööstuse orjatööjõust “Kummituslaevastik” ning lihatööstuse kurjast pahupoolest “Loomi süües”. Lisaks filmide linastustele toimub Toidufilmide festivali raames ainulaadne brunch Parrot MiniBaris.

Filmide tutvustused on leitavad www.foodfilmfestival.ee, piletid on müügil Piletilevis ja kino Sõprus kassas. Dokumentaalfilmid linastuvad inglise keeles või ingliskeelsete subtiitritega.

Sarnased artiklid

Kommentaarid