Foto: Portail.ee

Rudolf teeb heast toidust elamuse

Kirg Prantsuse toidu-, joogi- ja restoranimaailma vastu tõi kokku imelised inimesed, kes lõid hurmava restorani Rudolf. Portail väisas Rudolfit ühel talvisel pärastlõunal, et selle headuses taas kord veenduda.

Miks Rudolf? Rudolfi restoran on juba mitme aasta vältel olnud see, mida kiidavad sinu sõbrad ja tuttavad, mille äratuntavat interjööri näed pidevalt sotsiaalmeedias, mille toidujäädvustuste peale tahaksid otsemaid ka ise suuna Kadrioru poole võtta. Selle aasta Silverspooni – ehk Eesti esimese ja ühtlasi vanima gastronoomiakonkursi – Best Fine Dining ning Best National Cuisine kategoorias oli just Rudolf see, kes finalistina nominatsiooni sai. Ka White Guide hindas Rudolfi 30 parima restorani sekka Eestis. Ei ole kahtlustki, et peakokk Sten Märtini käe all on restoran paljudele südamesse pugenud. 

Mis meie lauale sel kargel pärastlõunal jõudis? Maitsemeeled avasid kelmika nimega Pornstar Martini ning alkoholivaba kokteil Le Tropiques. Lauale jõudis juba legendaarseks saanud (ja omamoodi must have) Rudolfi „Vannipart”, mille moodustavad foie gras mousse, brioche ja Saaremaa kadakasiirup. Samuti saime nautida siia- ja forellimarjaga vahvlit, mis lisaks visuaalselt kaunile väljanägemisele moodustas koos crème fraîche’iga meeldiva terviku. 

Pearoogadest jättis ääretult sümpaatse mulje lammas, millega kipub erinevatel restoranidel paraku ikka raskusi olema, kuid mitte siin – karnivoorist einestaja kiitis rooga keskmisest tublisti rohkem. Neile aga, kellele meeldivad kammkarbid ning kes jumaldavad kuningservikut, on vegan-märgisega „Kammkarbid” kohustuslik roog!

Ja lõpetuseks? Loomulikult mille feuille! Nii kauniks viimistletud dessert, et esimese hooga ei raatsi sellele lusikat sisse lüüagi. Aga kui see samm tehtud saab, siis jõuab su suule naeratus, millesarnast pole ammu nähtud. See on tõesti imeline! Kõrvale väike espresso ning märkamatult lennanud paaritunnine õhtusöök (või oli see pärastlõunasöök?) on saanud suurepärase punkti. 

Rudolfi külastusest teeb – lisaks gurmeele – elamuse seegi, et restoranis valitsev atmosfäär mõjub kuidagi… südantsoojendavalt. Kõrvallauas näed istumas seeniorpaari oma parimates pühapäevarõivastes, näed lastega peresid, välismaalasi, kelle kõrvu on jõudnud kuuldused Rudolfi headusest. Sa tead, et oled fine dining restoranis, kuid ei pea ealeski tundma, nagu su selg ei oleks piisavalt sirge või lips laitmatult otse. Vaatad saalis naeratades ringi ning kuidagi täiesti märkamatult poeb sulle sisse seletamatult hea tunne, mis jääb saatma siirast tagasisidet teenindajale: „Me tuleme kindlasti tagasi!”

Tagasitulemisest rääkides väärib kindlasti mainimist, et tavapäraselt kolmapäevast laupäevani avatud Rudolf on detsembrikuus avatud ka pühapäevati, et saaks tähistada kaunist advendiaega ning nautida Rudolfi imelist nädalavahetuse-brunch’i. Uuri lisa rudolfrestoran.ee. 

Veel sarnaseid artikleid


Foto: GANNI

Kas 2024. aasta hitt-kott?

Sa oled silmanud seda sotsiaalmeedias, võimalik, et kohanud isegi tänaval. See on jäänud sulle meelde ning sa oled mõelnud, mis käekott see on. See on GANNI Bou ning meie ei ole ainukesed, kes sellele tõelise it-käekoti staatust ennustavad.

Meile meeldib mõelda, et 2024. aasta moemaailmas ei nõua luksus enam hiiglaslikke investeeringuid ega umbmääraseid ooteaegu. Üheks säravaks näiteks on Taani moebrändi GANNI loodud Bou kott, mille hind jääb alla 350 euro. See kuusnurkse disaini ja põimitud sangaga kott on mänguline, kuid mitte liialt pretensioonikas, esindades Taani disaini parimaid külgi.

GANNI loovjuht Ditte Reffstrup peab just Bou kotti tänapäeva luksuse kehastuseks. Viimastel aastatel on ettevõte loobunud uue, nii-öelda virgin naha kasutamisest, püüdes leida vastutustundlikke alternatiive. Bou kott, mis on valmistatud taaskasutatud nahast, vastab brändi endi seatud kõrgetele eetilistele standarditele. Ditte sõnul on Bou kott mõeldud olema kaaslane igas olukorras – olgu siis tööl, õhtusöögil või toidupoes käies. Muide, Ditte on andnud kotile nime oma vanima tütre Betty Lou hüüdnime – Bou – järgi, sest just nooremale põlvkonnale mõtles ta käekotti luues.

It’s a bag designed to live life boldly as you do,” on Bou kirjeldamiseks ideaalne. 

Eestis on GANNI kollektsiooni esemed, kaasa arvatud Bou käekott, saadaval Kaubamajas.

Veel sarnaseid artikleid


Foto: Andres Paomees II

Solarise keskuse Da Vinci restoran avas uksed

Solaris keskuse 4. korrusel on endise kohvik Komeedi asemel uksed lahti teinud Da Vinci Ristorante & Cafeteria. Eelmisel nädalal tutvustas Da Vinci valitud külalistele hõrku itaaliapärast grill-menüüd ning viis nad ajaloolase Jaak Juske eestvedamisel Tallinna vanalinna ajaloolistest hoonetest inspireeritud mõtterännakule.

Da Vinci Ristorante & Cafeteria on Itaalia restoraniketi premium toidukoht, mille menüüst leiab lisaks Komeedi kunagistele klassikutele ja õhukestele pitsadele ka hõrgu söeahju grill-menüü. Koguni 80 protsenti restoranis kasutatavast toorainest on tarnitud otse Itaaliast, mida müüb ettevõtte Eestis edasi ka omanimelises e-poes.

Da Vinci restoraniketi teenindusjuhi Laura-Liis Timberg sõnul on Tallinna inimesed uue asukohaga restorani hästi üles leidnud. „Kõige populaarsemad külastusajad on nädalavahetused ja õhtupoolikud, mil jõuab meie juurde rohkelt teatri- ja kontserdikülastajaid ning koha kindlustamiseks on vaja laud kindlasti ette broneerida,“ soovitas ta.

Magusasõprade rõõmuks liitusid Da Vinci meeskonnaga ka Komeedi kohviku endised kondiitrid Laide Mäe ja Pille Selter, kes on toonud tagasi legendaarsed Komeedi hõrgud koogid ja küpsetised.

Solarise keskuse avara ja helge interjööriga Da Vinci Ristorante & Cafeteria sisekujunduse on loonud Ace of Space sisearhitekt Ines Haak, kes on ruumi kujunduses kasutanud rohkelt ka Eesti disainerite sisekujunduselemente. Parasjagu on renoveerimisel ka kunagine Komeedi katuseterrass, mis avatakse 750 ruutmeetri suurusel pinnal juba järgmisel suvel.

Vaata fotosid toimunud üritusest galeriis!

Veel sarnaseid artikleid

Kuva juurde artikleid