Tõnis lisab, et koogi serveerimiseks on vastavalt vanusele ja maitse-eelistusele palju variante. Näiteks klassikalisem ja rammusam on see šokolaadikastme või jäätisega, kergema ja elavama tulemuse saad, kui lisad koogile näiteks apelsinist carpaccio või meisterdad täiskasvanute jaoks juurde Cointreau-mascarpone vahu ning pakud juurde klaasikese vermutit apelsiniviiluga.
Kõik vajalikud toorained saad Kaubamaja Toidumaailmast:
100 g munakollast
300 g suhkrut
5 g soola
5 g vanillipastat
5 g apelsiniõievett
3 g värskelt jahvatatud kardemoni
240 g värskelt pressitud apelsinimahla
2 apelsinikoort
120 g rapsiõli
100 g pruuni võid
200 g nisujahu
100 g mandlijahu
15 g küpsetuspulbrit
120 g munavalget
Vahusta omavahel munakollased ja suhkur. Lisa apelsinimahl, apelsiniõievesi, jahvatatud kardemon, vanillipasta, apelsinikoor, rapsiõli ja sulatatud pruun või. Lisa kuivained ehk nisujahu, mandlijahu ja küpsetuspulber. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega õhuliselt ülejäänud massile. Küpseta 180 kraadi juures 35‒40 minutit. Katsu tikukese abil, et kook ei oleks keskelt vedel. Sõltuvalt ahjust võib kook küpseta kauem.
Kardemoni-apelsini mascarpone:
400 g mascarpone’t
50 g tuhksuhkrut
2 g värskelt jahvatatud kardemoni
2 g apelsiniõievett (väike korgitäis)
10 g Cointreau apelsinilikööri
1 apelsini mahl ja riivitud apelsinikoor
½ sidruni koor ja sidrunimahl
Sega omavahel kõik komponendid ilusaks siidiseks kreemiks.

Artikkel ilmus Kaubamaja ajakirja Hooaeg 2024. aasta talvenumbris.
Pidulikule õhtusöögile oli kogunenud külalislahkuse valdkonna koorekiht eesotsas tipprestoranide juhtide ja peakokkadega, kellele elasid kaasa tuntud avaliku elu tegelased ja kohaliku toidukultuuri austajad.
Silverspooni tänavuse õhtusöögi menüü autoriks oli 2024. aasta parimaks kokaks tunnistatud Silver Illak ning taimetoidu eelistajad said nautida Ragnar Bambergi (Tervise Catering) loomingut.
Rikkaliku meelelahutusprogrammi naelaks oli maailmas suurt tähelepanu saavutanud mitmekülgne artist ja modell Rita Lynch, kelle artisti ampluaasse kuuluvad laulmine, näitlemine ja burleskinumbrid. Lavale astusid ka Koit Toome, Uku Suviste, Karl Killingu ja Lauri Pihlapi poistebänd.
Õhtu tõelisteks kangelasteks olid aga parimatest parimad gastronoomia valdkonna tegijad, kes viisid koju Silverspoon/Hõbelusikas 2025. aasta tunnustusauhinnad järgmistes kategooriates:
Best Fine Dining – Ecrin
Best Casual Dining – Dominic
Best National Cuisine – Gobi
Best Restaurant Service – Koyo
Best Family Restaurant – GOSPA
Best Italian Cuisine – Dominic
Best Asian Cuisine – Koyo
Best French Cuisine – Ecrin
Best Chef – Alexey Aleksandrov (Ecrin)
Media Award – Kaupo Karelson
Jätkusuutliku ning püsiva kvaliteedi auhind – Rudolf
Selle aasta tulemuste puhul märkisid korraldajad, et kõikide kategooriate esimese kümne hulka tulnud restorane eraldasid peaauhinnast vaid punktisummade üksikud komakohad. See näitab kohaliku restorani valdkonna tugevat ja ühtlast taset, mis omakorda iseloomustab meie toidu- ja restoranikultuuri elujõudu.
Silverspoon/Hõbelusikas võitjad selguvad 150-liikmelise kohtunik-hindajate kogu anonüümsete restoranikülastuste põhjal. Hindajad täidavad elektroonilised ankeedid, mis edastatakse audiitorfirmale PricewaterhouseCoopers, kes kogutud ankeetide punktisummades põhjal selgitab välja kõikide kategooriate edetabeli.
Koostöö keskmes on Iittala Teema sari – ajatu, selgejooneline ja praktiline disain, mille lõi legendaarne Soome disainer Kaj Franck. Just see universaalne vorm on saanud uue elu tänu Café Kitsuné signatuursele latte art’i mustrile. Tulemuseks on neli harmoonilist tassi toonides Matcha, Sakura, Cappuccino ja Sesame. Lisaks sellele, et need tassid on kaunid, on need ennekõike loodud kasutamiseks. Mugav käepide, lihtne vorm, virnastatavus ja vastupidavus teevad neist tõelise disaini ja funktsionaalsuse sümbioosi.

Koostöö tähistamiseks on Café Kitsuné loonud ka spetsiaalse menüü, mida saab proovida nende Pariisi ja Tokyo kohvikutes ühe kuu jooksul. Menüü pakub värskes kuues jooke nagu Matcha Latte, Black Sesame Latte, vahune Cappuccino ja aromaatne Sakura, mille kõrvale serveeritakse mustritest inspireeritud küpsetisi.
Café Kitsuné × Iittala kollektsioon jõuab müügile 16. oktoobril nii Iittala ja Café Kitsuné veebipoodides kui ka valitud kauplustes üle maailma.