Foto: Hi Matcha

Head rohelist laupäeva Hi Matchaga

Hi Matcha on tegusate Eesti inimeste ja Jaapani kultuuri ning rohelise tee austajate loodud bränd, mis pakub rohelise tee pulbrit ning samal ajal harib inimesi matcha kasulikkuse teemal. Brändi nimi Hi Matcha tulenebki jaapanikeelsest sõnast 日 („hi”) ehk „päev, päikesepaiste” ning vihjab diskreetselt sellele, et hommikuti võiks kohvi asemel proovida hoopiski erkrohelist matcha’t.

Lisaks hommikusele ergutusele sobib Hi Matcha rohelise tee pulber väga hästi ka teistesse jookidesse ja söökidessegi, andes roogadele sellesama eksootilise rohelise tooni ja kogu rohelise tee kasulikkuse. Valisime välja kolm laupäevasesse päeva imehästi sobivat matcha-retsepti, mida rõõmuga jagame ja valmistama kutsume. Tasub veel mainida, et retseptidest viimane on alkohoolne jook, seega pidage meeles, et alkohol kahjustab tervist ning seda tuleks tarbida mõõdukalt.

hi-matcha-smuutikauss

Matcha hommikusöök

Koostisosad

soovitud koguses lemmikjogurtit

1 teelusikas Hi Matcha pulbrit

1 veriapelsin

peotäis kreeka pähkleid

Valmistamine

Sega jogurt Hi Matcha pulbriga, lisa hulka kreeka pähklid. Serveeri veriapelsini viiludega.

hi-matcha-shokolaadikool

Matcha ja šokolaadiküpsistega kook

Koostisosad

Koogi põhi:

200g šokolaadiküpsiseid

90g võid

50g tumedat šokolaadi

Täidis:

250g valget šokolaadi

250ml vahukoort

1 supilusikas Hi Matcha kulinaariapulbrit

Valmistamine

1. Purusta küpsised köögikombainis või käsitsi. Sulata šokolaad veevannil ning sega sulatatud võiga. Lisa segusse purustatud küpsised ning sega, kuni segu tundub ühtlane. Pressi segu ühtlaselt lahtikäiva koogivormi põhja. Pane vorm tunniks ajaks külmikusse tahenema.

2. Kuumuta vahukoor ning lisa purustatud valge šokolaad. Sega, kuni segu on ühtlane ja kergelt läikiv. Vispelda hoolikalt sisse Hi Matcha kulinaariapulber ja lase segul jahtuda.

3. Kui koogi põhi on jahtunud, kalla matcha segu vormi. Lase koogil külmikus taheneda vähemalt 3 tundi.

hi-matcha-martini

Matcha Martini

Koostisosad

½ teelusikat Hi Matcha pulbrit

2 teelusikat suhkrusiirupit

80ml viina

Veidike õuna- ja laimimahla

Valmistamine

1 . Sega matcha pulber ja suhkrusiirup spl veega.

2. Kalla segu jääd täis šeikerisse, lisa viin, õuna- ja laimimahl ning šeigi!

3. Kalla klaasidesse ning kaunista laimi, jalapeno viilude või millegi muu meelepärasega. Eriti peeneks elamuseks võid klaasi ääre kaunistada ka suhkruga.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Muideks, Hi Matcha veebileheküljel ja veebipoes retsepte uurides avastasime, et septembrikuus on koodiga „HI SEPTEMBER” Hi Matcha jahvatatud roheline tee 10% soodsam ning kohaletoomine tasuta.

Veel sarnaseid artikleid


Silverspoon
Foto: Koyo

Silverspoon autasustas 2025. aasta parimaid restorane

31. oktoobri õhtul kogunesid gastronoomia valdkonna esindajad Lennusadamas pidulikule Silverspoon/Hõbelusikas galale tunnustamaks Eesti gastronoomia- ja restoranimaastiku parimaid tegijaid 

Pidulikule õhtusöögile oli kogunenud külalislahkuse valdkonna koorekiht eesotsas tipprestoranide juhtide ja peakokkadega, kellele elasid kaasa tuntud avaliku elu tegelased ja kohaliku toidukultuuri austajad.

Silverspooni tänavuse õhtusöögi menüü autoriks oli 2024. aasta parimaks kokaks tunnistatud Silver Illak ning taimetoidu eelistajad said nautida Ragnar Bambergi (Tervise Catering) loomingut. 

Rikkaliku meelelahutusprogrammi naelaks oli maailmas suurt tähelepanu saavutanud mitmekülgne artist ja modell Rita Lynch, kelle artisti ampluaasse kuuluvad laulmine, näitlemine ja burleskinumbrid. Lavale astusid ka Koit Toome, Uku Suviste, Karl Killingu ja Lauri Pihlapi poistebänd.

Õhtu tõelisteks kangelasteks olid aga parimatest parimad gastronoomia valdkonna tegijad, kes viisid koju Silverspoon/Hõbelusikas 2025. aasta tunnustusauhinnad järgmistes kategooriates:

Best Fine Dining – Ecrin

Best Casual Dining – Dominic

Best National Cuisine – Gobi 

Best Restaurant Service  Koyo

Best Family Restaurant – GOSPA

Best Italian Cuisine – Dominic

Best Asian Cuisine – Koyo

Best French Cuisine – Ecrin

Best Chef – Alexey Aleksandrov (Ecrin) 

Media Award – Kaupo Karelson

Jätkusuutliku ning püsiva kvaliteedi auhind – Rudolf

Selle aasta tulemuste puhul märkisid korraldajad, et kõikide kategooriate esimese kümne hulka tulnud restorane eraldasid peaauhinnast vaid punktisummade üksikud komakohad. See näitab kohaliku restorani valdkonna tugevat ja ühtlast taset, mis omakorda iseloomustab meie toidu- ja restoranikultuuri elujõudu.

Silverspoon/Hõbelusikas võitjad selguvad 150-liikmelise kohtunik-hindajate kogu anonüümsete restoranikülastuste põhjal. Hindajad täidavad elektroonilised ankeedid, mis edastatakse audiitorfirmale PricewaterhouseCoopers, kes kogutud ankeetide punktisummades põhjal selgitab välja kõikide kategooriate edetabeli. 

Veel sarnaseid artikleid


Foto: Café Kitsuné

Soome, Pariis, Jaapan: CAFÉ KITSUNÉ × IITTALA

On tasse, millest kohv maitseb lihtsalt paremini. Ja meil on tunne, et need on just need. Värskelt on ilmavalgust näinud koostöö, mis ühendab Iittala põhjamaise minimalismi ja Café Kitsuné elegantse Pariisi-Jaapani esteetika. Kahe kultusbrändi ühine, piiratud koguses kollektsioon on austusavaldus hommikusele kohvirituaalile – sellele vaiksele hetkele enne päeva algust, mil aeg näib hetkeks seiskuvat.

Koostöö keskmes on Iittala Teema sari – ajatu, selgejooneline ja praktiline disain, mille lõi legendaarne Soome disainer Kaj Franck. Just see universaalne vorm on saanud uue elu tänu Café Kitsuné signatuursele latte art’i mustrile. Tulemuseks on neli harmoonilist tassi toonides Matcha, Sakura, Cappuccino ja Sesame. Lisaks sellele, et need tassid on kaunid, on need ennekõike loodud kasutamiseks. Mugav käepide, lihtne vorm, virnastatavus ja vastupidavus teevad neist tõelise disaini ja funktsionaalsuse sümbioosi.

Koostöö tähistamiseks on Café Kitsuné loonud ka spetsiaalse menüü, mida saab proovida nende Pariisi ja Tokyo kohvikutes ühe kuu jooksul. Menüü pakub värskes kuues jooke nagu Matcha Latte, Black Sesame Latte, vahune Cappuccino ja aromaatne Sakura, mille kõrvale serveeritakse mustritest inspireeritud küpsetisi.

Café Kitsuné × Iittala kollektsioon jõuab müügile 16. oktoobril nii Iittala ja Café Kitsuné veebipoodides kui ka valitud kauplustes üle maailma.

Veel sarnaseid artikleid

Kuva juurde artikleid