Foto: FoodStudio

FoodStudio avab Telliskivi Loomelinnakus uue stuudio

Toidustuudio ja kvaliteetpuljongite tootjana tuntud FoodStudio avab täna, 11. jaanuaril Telliskivi Loomelinnakus uue, senisest suurema kooskokkamise ja koolitusstuudio.

FoodStudio asutaja Helgor Markov rääkis, et võrreldes 13 aasta taguse ajaga, kui avati FoodStudio esimene toidustuudio, on kooskokkamise traditsioonid ja kodus söögi valmistamise trendid üsna palju muutunud. „Skandinaavias hakkas kodus kvaliteetse toidu valmistamine järsult üha suuremat populaarsust omandama umbes viis aastat tagasi. Koroonapandeemia ei jätnud inimestele valikuvõimalust ja tegi ka kõigist Eesti inimestest kodukokad.“

Helgor Markov tõi välja 2021. aasta World Cooking Index uuringu, mis näitab, et kui enne koroonapandeemiat tehti Euroopas keskmiselt 7-9 toidukorda nädalas kodus, siis täna valmistatakse kodus 10-12 toidukorda nädalas. „Lisaks lihtsatele kodustele toitudele otsitakse järjest enam põnevaid retsepte ja soovitakse õppida ise restoranitasemel toitu valmistama.“

Lisaks toiduga seotud üritustele alustas FoodStudio 2017. aastal toidutootmist. Coop Panga toel valmis FoodStudio puljongite tootmisliin, et Eesti inimestel oleks lihtsam maitsvat ja tervislikku toitu ka kodus valmistada.

Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann lausus, et pöördelised ajad on äri alustamiseks väljakutsuvad, aga annavad julgetele ettevõtjatele hea stardivõimaluse. „FoodStudio meeskond on parim näide ettevõtjatest, keda saadab edu, kuna tööd tehakse kirega. Lisaks moodsale kooskokkamise stuudiole on nad välja arendanud tootmisliini Eesti edukamatele puljongitele, mida juba ka Euroopasse eksporditakse. Coop Panga missiooniks on finantseerida ja toetada selliseid ambitsioonikaid kodumaiseid ettevõtmisi ning ootame huviga FoodStudio järgmisi ettevõtmisi.“

FoodStudio alustas esimeste üritustega uuel suuremal pinnal Telliskivi Loomelinnakus möödunud jõuluperioodil. „Aasta lõpp oli uue stuudio käimalükkamiseks ideaalne aeg, sest saime jõuluürituste raames viimased detailid paika loksutada. Tänaseks on stuudio täielikult valmis ja avame uksed ametliku avaüritusega, mille osalejad saavad muidugi ka oma toiduvalmistamise oskusi uute teadmistega rikastada,“ rääkis Markov.

Markovi sõnul sai FoodStudio 2009. aastal alguse armastusest toidu vastu. „Privaatseteks üritusteks mõeldud toiduvalmistamise stuudio kasvas suuremaks kui olime algselt plaaninud. Aastate jooksul oleme korraldanud sündmusi ettevõtetele ja sõpruskondadele, viinud läbi toidukoolitusi, tutvustanud erinevate maade kööke, traditsioone ja uusi toidutrende.“

Uus FoodStudio toidustuudio asub Telliskivi Loomelinnakus aadressil Telliskivi 60A-7.

Veel sarnaseid artikleid


Silverspoon
Foto: Koyo

Silverspoon autasustas 2025. aasta parimaid restorane

31. oktoobri õhtul kogunesid gastronoomia valdkonna esindajad Lennusadamas pidulikule Silverspoon/Hõbelusikas galale tunnustamaks Eesti gastronoomia- ja restoranimaastiku parimaid tegijaid 

Pidulikule õhtusöögile oli kogunenud külalislahkuse valdkonna koorekiht eesotsas tipprestoranide juhtide ja peakokkadega, kellele elasid kaasa tuntud avaliku elu tegelased ja kohaliku toidukultuuri austajad.

Silverspooni tänavuse õhtusöögi menüü autoriks oli 2024. aasta parimaks kokaks tunnistatud Silver Illak ning taimetoidu eelistajad said nautida Ragnar Bambergi (Tervise Catering) loomingut. 

Rikkaliku meelelahutusprogrammi naelaks oli maailmas suurt tähelepanu saavutanud mitmekülgne artist ja modell Rita Lynch, kelle artisti ampluaasse kuuluvad laulmine, näitlemine ja burleskinumbrid. Lavale astusid ka Koit Toome, Uku Suviste, Karl Killingu ja Lauri Pihlapi poistebänd.

Õhtu tõelisteks kangelasteks olid aga parimatest parimad gastronoomia valdkonna tegijad, kes viisid koju Silverspoon/Hõbelusikas 2025. aasta tunnustusauhinnad järgmistes kategooriates:

Best Fine Dining – Ecrin

Best Casual Dining – Dominic

Best National Cuisine – Gobi 

Best Restaurant Service  Koyo

Best Family Restaurant – GOSPA

Best Italian Cuisine – Dominic

Best Asian Cuisine – Koyo

Best French Cuisine – Ecrin

Best Chef – Alexey Aleksandrov (Ecrin) 

Media Award – Kaupo Karelson

Jätkusuutliku ning püsiva kvaliteedi auhind – Rudolf

Selle aasta tulemuste puhul märkisid korraldajad, et kõikide kategooriate esimese kümne hulka tulnud restorane eraldasid peaauhinnast vaid punktisummade üksikud komakohad. See näitab kohaliku restorani valdkonna tugevat ja ühtlast taset, mis omakorda iseloomustab meie toidu- ja restoranikultuuri elujõudu.

Silverspoon/Hõbelusikas võitjad selguvad 150-liikmelise kohtunik-hindajate kogu anonüümsete restoranikülastuste põhjal. Hindajad täidavad elektroonilised ankeedid, mis edastatakse audiitorfirmale PricewaterhouseCoopers, kes kogutud ankeetide punktisummades põhjal selgitab välja kõikide kategooriate edetabeli. 

Veel sarnaseid artikleid


Foto: Café Kitsuné

Soome, Pariis, Jaapan: CAFÉ KITSUNÉ × IITTALA

On tasse, millest kohv maitseb lihtsalt paremini. Ja meil on tunne, et need on just need. Värskelt on ilmavalgust näinud koostöö, mis ühendab Iittala põhjamaise minimalismi ja Café Kitsuné elegantse Pariisi-Jaapani esteetika. Kahe kultusbrändi ühine, piiratud koguses kollektsioon on austusavaldus hommikusele kohvirituaalile – sellele vaiksele hetkele enne päeva algust, mil aeg näib hetkeks seiskuvat.

Koostöö keskmes on Iittala Teema sari – ajatu, selgejooneline ja praktiline disain, mille lõi legendaarne Soome disainer Kaj Franck. Just see universaalne vorm on saanud uue elu tänu Café Kitsuné signatuursele latte art’i mustrile. Tulemuseks on neli harmoonilist tassi toonides Matcha, Sakura, Cappuccino ja Sesame. Lisaks sellele, et need tassid on kaunid, on need ennekõike loodud kasutamiseks. Mugav käepide, lihtne vorm, virnastatavus ja vastupidavus teevad neist tõelise disaini ja funktsionaalsuse sümbioosi.

Koostöö tähistamiseks on Café Kitsuné loonud ka spetsiaalse menüü, mida saab proovida nende Pariisi ja Tokyo kohvikutes ühe kuu jooksul. Menüü pakub värskes kuues jooke nagu Matcha Latte, Black Sesame Latte, vahune Cappuccino ja aromaatne Sakura, mille kõrvale serveeritakse mustritest inspireeritud küpsetisi.

Café Kitsuné × Iittala kollektsioon jõuab müügile 16. oktoobril nii Iittala ja Café Kitsuné veebipoodides kui ka valitud kauplustes üle maailma.

Veel sarnaseid artikleid

Kuva juurde artikleid