Nordic Hotel Forumi 1. korrusel asuv restoran Noho on loodud japandi põhimõttel – kokku saavad Jaapani wabi-sabi kombineeritult Skandinaavia minimalismi ning toiduvalmistamise tehnikatega. Toidu valmistamiseks kasutatakse kohalikke ja värskeid tooraineid ning lisaks saab nautida ka põnevat Jaapani maitsetega kokteilimenüüd. “Kuigi Jaapani ja Skandinaavia köögikunsti lahutab pea 8000 km, on neis mõlemas piisavalt sarnaseid jooni. Sellest lähtudes inspireeriski mind suvemenüü kokkupanemisel põhiliselt loodus ning lihtsad ja puhtad maitsed,“ sõnas Noho peakokk Timofei Monahhov.
Üritus toimus restorani ees olevates klaastarudes, mille on disaininud auhinnatud ja tunnustatud arhitekt Indrek Allmann ning mis meenutavad mesitarusid. Olgu lisatud, et Nordic Hotel Forumi katusel toimetavad ka päris mesitarudes mesilased ning toodetud mett kasutatakse mitmete restoraniroogade valmistamisel ning serveeritakse hotelli hommikusöögis.
Koostöö keskmes on Iittala Teema sari – ajatu, selgejooneline ja praktiline disain, mille lõi legendaarne Soome disainer Kaj Franck. Just see universaalne vorm on saanud uue elu tänu Café Kitsuné signatuursele latte art’i mustrile. Tulemuseks on neli harmoonilist tassi toonides Matcha, Sakura, Cappuccino ja Sesame. Lisaks sellele, et need tassid on kaunid, on need ennekõike loodud kasutamiseks. Mugav käepide, lihtne vorm, virnastatavus ja vastupidavus teevad neist tõelise disaini ja funktsionaalsuse sümbioosi.
Koostöö tähistamiseks on Café Kitsuné loonud ka spetsiaalse menüü, mida saab proovida nende Pariisi ja Tokyo kohvikutes ühe kuu jooksul. Menüü pakub värskes kuues jooke nagu Matcha Latte, Black Sesame Latte, vahune Cappuccino ja aromaatne Sakura, mille kõrvale serveeritakse mustritest inspireeritud küpsetisi.
Café Kitsuné × Iittala kollektsioon jõuab müügile 16. oktoobril nii Iittala ja Café Kitsuné veebipoodides kui ka valitud kauplustes üle maailma.
Uudista nimekatest staaridest ja moemaja saadikutest pungil galeriid!
Ning CHANELi kevad/suvi 2026 kollektsioonist räägime juba peagi.