See ei ole aga ainuke põhjus, mis Portaili toimetus soovitab GOBI restorani külastada. Neid põhjuseid on veel.
Nimi
„Gobi“ on traditsiooniliselt ühise söögi jagamiseks kasutatav ümmargune puust liud. Gobilt söögi jagamine näitab suurimat külalislahkust ja usaldust. Pereliikmed ja külalised kasutasid traditsiooniliselt söögi ajal ühist Gobit, millest tuleneb ka fraas: „sööme ühest Gobist“, s.t „ühest taldrikust“. Inimesed ütlevad ka, et sõna „Gobi“ on tuletis sõnast “me-GOB-roba”, mis tähendab sõprust. Aga sõprus ise sümboliseerib grusiinile usaldust, mõistmist, austust ja lojaalsust. Iidseid traditsioone järgides ei peeta tänaseni Gobita ühtegi pidu. Ka Rotermanni kvartalis asuvas GOBI restoranis on Gobi omal kohal.
Peakokk
GOBI köögi eesotsas on juba noores eas kokana alustanud Luka Khinkiladze. Täna on ta lummatud kulinaariakunsti ja kaasaegsete gastronoomiliste tehnikate omandamisest. Luka on täiustanud oma oskusi maailma parimates restoranides, mis on kantud Michelini restoranigiidi, kureerinud mitmeid restorane Inglismaal, Gruusias ja Itaalias. Samuti kuulus ta Gruusia meeskonda mainekal Bocuse d’Or’i kulinaariavõistlusel 2020. aastal.
Toit
Restoran kirjeldab end fusion-stiilis köögina, mis on lahti mõtestatud kui fine dining stiilis autoriköök. Menüüs on peakoka kaasaegses käsitluses Gruusia eri piirkondade traditsioonilised toidud. “Vastutame toidu kvaliteedi ja erilise maitse eest, sest kasutame vanu retsepte, autentseid tooraineid, spetsiaalselt Gruusiast toodud maitseaineid, valmistame ise oma juustu ja eelistame värskeid, talu tooteid,” tutvustab peakokk.
Interjöör
GOBI restorani sisenedes ei saa üle ega ümber selle lummavast interjöörist. Restorani sisenedes ootab ees suur ja hubane saal – puitmööbel, soe mahe valgus, lopsakas rohelus ja käsitsi valmistatud savidekoor. Saali keskel on suur puidust laud. Restorani idee kohaselt saavad külalised seda teistega jagada, mis omakorda toetab sõbralikku ja hubast atmosfääri. Interjööris on ka kamin, mille ees on pehmed tugitoolid. Selle ümber on mõnus, puidu praksumise saatel, õhtusööki nautida ja lõõgastuda.
Pagarikoda
Restorani südameks on esimesel korrusel asuv pagarikoda. Siin valmistavad kokad igapäevaselt leiba, pirukaid ja Gruusia köögi tähtsaimat ja traditsioonilist rooga — hatšapurit. Neid pagaritooteid ei saa mitte ainult maitsta, vaid saab ka jälgida nende küpsetamise protsessi. See on ainulaadne Gruusia kultuuriga tutvumise kogemus ja võimalus.
GOBI restoran asub aadressil Rotermanni 14, Tallinn. Broneeri laud gobi.ee.
Nagu paljud armastatud moemärgid, on ka ATP Atelier alguse saanud sõprusest. Maj-La Pizzelli ja Jonas Clason on pikaaegsed sõbrad, kes veetsid oma suvepuhkuseid alati koos Lõuna-Itaalias Otrantos. 2011. aastal lõid nad koos ATP Atelieri – aksessuaaribrändi, mille kõik nahast tooted valmivad käsitööna Toscanas, kus hoitakse au sees sajanditepikkust nahatöökultuuri.
Brändi eesmärk on algusest peale olnud disainida kingi ja aksessuaare, mida saab kanda igal pool – olgu see Stockholmis, New Yorgis või puhkusel mõnes Itaalia väikelinnas. Tulemuseks on tooted, mis on klassikalise joonega, kuid samas vaieldamatult isikupärased.
Ja mida üldse tähendab “ATP”? Väga meeleolukalt – All Tomorrow’s Parties.
Tutvu brändiga Tallinna Kaubamaja Kingamaailmas ja veebipoes kaubamaja.ee!
Hooajale kohaselt viib House of Dagmari sügistalvine kollektsioon meid põhjamaise elegantsi ja modernse naiselikkuse ristteele. Vormide ja vastanduste mängus on traditsiooniline rätsepatöö ning drapeering saanud pehmema ja tänapäevasema tõlgenduse. Kollektsiooni iseloomustab struktuuri ja vabaduse tasakaal, läbikumavad, ent ka katvad kangad, kihilisus ning dünaamilised tekstuurid.
Kaubamajja jõudnud kollektsiooni värvipalett on sügavalt mahe ja samas ootamatuid sähvatusi täis: tummised pruunid, mustad ja hallid toonid põimuvad kahvatu roosa helguse ning elava punase energiaga.
Tutvu House of Dagmari sügistalvise kollektsiooniga galeriis ja Tallinna Kaubamaja Naistemaailmas!