Sumedatest surfituultest viidud Tuuli Rand

Sumedatest surfituultest viidud Tuuli Rand

Foto: Getter Kuusmaa

Käesoleva nädala neljapäeval jõuab müügile H&Mi „elektrifitseeritud värvipaletiga Gotlandi saare hooletust surfikultuurist ja kuumaastikuga sarnanevast pinnamoest inspiratsiooni saanud” tänavukevadine Studio kollektsioon. Surfituuled? Efektsed värvid? Teadsime, et selle kollektsiooni peame jäädvustama ei kellegi muu kui Windy Beachi ehk Tuuli Ranna seljas.

Tuuli, maailm on näinud sind nii neoonis kui ka läbikumavates litterpükstes. Läbipaistvatest säärsaabastest rääkimata. Kui ma paluksin sul kirjeldada ühe lausega oma stiili, siis milline see lause oleks?

Mul on tunne, et sa juba võtsid selle ilusasti kokku, aga kui ma peaksin kuidagi oma stiili formuleerima, siis minu jaoks on väga oluline mingi tunnetus. Võtan alati esinemisele mitu rõivakomplekti ja kingapaari kaasa, et saaksin lõpliku otsuse teha kohapeal vastavalt sellele, mis tunne mul parasjagu on. 

Ja kui tavaelus olen minimalistlikum, siis väikese sädeleva kaelaketi või kõrvarõnga panen alati külge. Sädelus, värvid ja mina oleme lihtsalt kokku loodud! Ehk siis: „Vastavalt tujule valitud rõivad, milles tunnen ennast enda parima versioonina, kust ei puudu kunagi tükike sädelust.”

Mäletan, et kunagi – kui sind aastaid tagasi intervjueerisin – oli sinu riidekapp täis säravaid vintaažkleite, millega sulle meeldis lavale astuda. Mis täna sinu garderoobis enamuse moodustab?

Väga palju ei olegi vahepeal muutunud, sädelus ja sära täidavad jätkuvalt väga suure osa minu kapist, sest tunnen ennast laval just särades kõige rohkem endana. Suure osa garderoobist moodustavadki mul ikkagi esinemisriided ja selliseid „tavariideid” on mul üpriski vähe.

Antud fotosessioonil kandsid sa H&M Studio kevadsuvist kollektsiooni. Kas oled pigem kevadsuve või sügistalve inimene?

Igal aastaajal on minu jaoks oma võlud, aga pole midagi parata – see soojus ja päike on rohkem minu meelt mööda küll, ju siis ikka kevadsuvine neiu olen. 

Kuidas sulle kõnealune Studio kollektsioon tundub?

See kollektsioon tundub väga värviline, lõbus, muretu, mugav, stiilne ja minimalistlik – ka see pool on minus olemas. Olen viimasel ajal hakanud kõrgelt hindama värve ja mitte mingit konkreetset tooni, vaid näen, kuidas igal värvil on oma mõju ja tähendus. Erilisel kohal minu südames on erkroosa ja sinine ning isegi, kui mul kapis neid asju võib-olla nii palju polegi, siis südames tunnen neid värve küll. Elu on värviline!

Olgu lisatud, et antud fotoseeria jäädvustas Getter Kuusmaa, komplektid valis selga Maarja Siim ning silmalaud maalis roosaks Birgit Kahn.

Galerii

Sarnased artiklid

Kommentaarid