Crème de la Crème tähistab sünnipäeva Helmi Arraku näitusega

Foto: Portail.ee

Viru Keskuses asuv parfümeeriabutiik Crème de la Crème tähistab 3. sünnipäeva Helmi Arraku näitusega „Black Ink”. Näitus jääb avatuks 30. septembrini.

10. augustil täitus parfümeeriabutiigil Crème de la Crème 3. tegutsemisaasta Eestis. Crème de la Crème on unikaalne butiik, mis pakub valikut haruldasi ja isikupäraseid parfüüme, samuti kvaliteetseid jumestustooteid ning tipptasemel naha- ja juuksehooldusvahendeid. Kauplus tõi Eesti turule sellised legendaarsed parfüümimajad nagu By Kilian, Byredo, Diptyque, Editions de Parfums Frederic Malle, Roja Dove jt.

Et tähistada sünnipäeva vääriliselt, on 11. augustist 30. septembrini Crème de la Crème’is üleval Helmi Arraku näitus „Black Ink”. „Crème de la Crème butiigi jaoks lõin kümnese maaliseeria kümnest muusast ning minianimatsiooni butiigi neljale ekraanile,” räägib Helmi. „Neis töödes kujutan oma isiklikke muusasid. Persoonid on valgele paberile kantud musta tušiga – materjal ja meetod, mis on ambivalentne, kujutised on voolavad ja piirjooned sulavad. Muusa võtab paberil uue kuju ja ilme. Animatsioonil liikuvad värvilaigud sümboliseerivad ja rõhutavad maali ja kujutatava pidevat muutlikkust. Tööde ja parfümeeria vaheliseks seoseks on ambivalentsus, salapära. Värvi ei anna sageli kontrollida, see voolab paberilt maha ja… täidab ruumi. Nagu parfüümgi,” lisab kunstnik.

„Helmi tööde vormid on sensuaalsed, voolavad ja kaasahaaravad. Tema tööd nagu parfüümgi, panevad elama ning kaasa fantaseerima,” räägib Crème de la Crème’i juhataja Kai Laidla. „Muusa ühendab erinevaid kunstivorme. Ilma inspiratsioonita pole võimalik midagi luua. Meie kõrgparfümeeriabutiigist on kolme tegutsemisaasta jooksul kujunenud justkui kauplus-muuseum, kuhu tullakse inspiratsiooni ning uusi teadmisi ammutama. Selle näitusega tahame anda edasi mõtet, et meie ümber olevad asjad on reaalsete inimeste loodud. Kutsume inimesi üles kaunina hoidma ümbrust, milles igapäevaselt viibime, ning teiste loomingut austama ja loomeprotsessi väärtustama.”

Sarnased artiklid

Kommentaarid