Foto: Portail.ee

Kui kohtusid Portail.ee ning Max Mara ikooniline 101801…

Moemaailmas ei ole just palju esemeid, mis on ikoonilisemad kui Chaneli 2.55 käekott või Hermési siidsall, Louis Vuittoni monogramm- või Burberry ruudumuster. Samasse nimekirja kuulub ka aegumatu klassika ja kaamelikarva tooni võrdusmärgiks saanud Max Mara ikooniline mantel 101801, mis tähistab tänavu sügisel 35. aastat.

Itaalia moemärgi Max Mara 101801 ikoonmantel on olnud kaubamärgi signatuuriks üle maailma alates aastast 1981. Selle mantli lõi moemajale prantslannast moedisainer Anne-Marie Beretta. Kuna tema loodud villa- ja kašmiirisegune kaherealine mantel sai endale kergelt ülesuuruses vormi, kuid elegantsed jooned rõhutamaks naiselikke proportsioone, samuti aegumatu värvitooni, sai mantlist aastate jooksul üks tõeline ihaldusobjekt nii nooremate kui ka vanemate naisterahvaste seas. Kolm kümnendit hiljem on 101801 mantel jätkuvalt Max Mara enimmüüdud mudel, olles populaarne nii sinivereliste kui ka tavainimeste seas.

9 huvitavat fakti Max Mara ikoonilise 101801 mantli kohta:

Max Mara ikoonmantel on 120 sentimeetrit pikk, mis teeb selle sobivaks pea igale naisterahvale.

Mantli disaininud Anne-Marie Beretta sai inspiratsiooni 1951. aastal Max Mara brändi looja disainitud mantlist, mis omakorda oli saanud innustust toonasest ohvitserimantlist.

Mantli varrukad on laiemat laadi, meenutades niiviisi kimonot.

Iga Max Mara 101801 mantli sisevoodrile on õmmeldud väikesele sildile ka ikoonmantli lugu.

See kaamelikarva mantel valmib perfektse masin- ja käsitöö sümbioosi tulemusena.

Mantli erinevate osade kokkupanemisele kulub täpselt 73 erinevat töövõtet ja 168 minutit.

Ingrid Bergmann pärandas oma Max Mara mantli oma tütrele Isabella Rossellinile.

Catherine Zeta-Jones kandis Max Mara ikoonmantlit, kui Michael Douglas talle abieluettepaneku tegi.

2001. aasta 101801 kampaanias olid antud mantli modellideks… koerad. Soovitame guugeldada.

portail_maxmara_coat-53

Ka Portaili naiskond ei ole 101801 mantlisse ükskõikselt suhtunud ning Max Mara kutsele ikoonmantlit lähemalt uudistada ja endalegi selga proovida ei suutnud me lihtsalt ära öelda. Samuti avastasime, et ei ole paremat viisi näidata, et kaamelikarva mudel tõesti sobib iga stiiliga, kui sobitada mantel selga ühele klassikalise ning teisele kergelt värvikama moemaitse omanikule. Tutvu meie fotosessiooniga allolevas galeriis,  kus Aljona kannab Max Mara 10180 mantlit ning Helene uudset mudelit Max Mara AW16 catwalk kollektisoonist.

Vaata allolevat videot sellest, kuidas Max Mara ikooniline mantel valmib.

Käesoleva nädala neljapäeval, 6. oktoobril kell 18.00 toimub Max Mara esinduskaupluses (Pärnu maantee 8) 101801 mudelile pühendatud eriüritus, kus saab veelgi lähemalt tutvuda ikoonmantli ajaloo ja koostisega ning loomulikult seda soovi korral ka endale soetada.

*Artikkel on valminud koostöös Max Mara esinduskauplusega Eestis (Pärnu maantee 8, Tallinn).

Veel sarnaseid artikleid


Foto: COS

Kevadsuvine COS Aterier on kohal

Oleme sel aastal juba mitmel korral kirjutanud moebrändi COS premium liinist, COS Atelier’st, ning täna saame teatada, et selle kevadsuvine kollektsioon on nüüd müügil.

Meenutuseks olgu öeldud, et tänavune COS Atelier kapselkollektsioon on loodud päevast õhtusse kulgevale riietusele mõeldes ning pakub värskendavaid ideid komplektide kokkupanekuks. Kollektsioon paistab silma oma loomingulise stiliseeringuga, peente kangaste ning ainulaadsete detailidega, mida omakorda seovad silmapaistvad aktsendid.

Kollektsioon COS Atelier kevad/suvi 2024 on saadaval valitud COSi esinduskauplustes, samuti veebipoes cos.com.

Veel sarnaseid artikleid


Foto: GANNI

Kas 2024. aasta hitt-kott?

Sa oled silmanud seda sotsiaalmeedias, võimalik, et kohanud isegi tänaval. See on jäänud sulle meelde ning sa oled mõelnud, mis käekott see on. See on GANNI Bou ning meie ei ole ainukesed, kes sellele tõelise it-käekoti staatust ennustavad.

Meile meeldib mõelda, et 2024. aasta moemaailmas ei nõua luksus enam hiiglaslikke investeeringuid ega umbmääraseid ooteaegu. Üheks säravaks näiteks on Taani moebrändi GANNI loodud Bou kott, mille hind jääb alla 350 euro. See kuusnurkse disaini ja põimitud sangaga kott on mänguline, kuid mitte liialt pretensioonikas, esindades Taani disaini parimaid külgi.

GANNI loovjuht Ditte Reffstrup peab just Bou kotti tänapäeva luksuse kehastuseks. Viimastel aastatel on ettevõte loobunud uue, nii-öelda virgin naha kasutamisest, püüdes leida vastutustundlikke alternatiive. Bou kott, mis on valmistatud taaskasutatud nahast, vastab brändi endi seatud kõrgetele eetilistele standarditele. Ditte sõnul on Bou kott mõeldud olema kaaslane igas olukorras – olgu siis tööl, õhtusöögil või toidupoes käies. Muide, Ditte on andnud kotile nime oma vanima tütre Betty Lou hüüdnime – Bou – järgi, sest just nooremale põlvkonnale mõtles ta käekotti luues.

It’s a bag designed to live life boldly as you do,” on Bou kirjeldamiseks ideaalne. 

Eestis on GANNI kollektsiooni esemed, kaasa arvatud Bou käekott, saadaval Kaubamajas.

Veel sarnaseid artikleid

Kuva juurde artikleid