Hi Matcha on tegusate Eesti inimeste ja Jaapani kultuuri ning rohelise tee austajate loodud bränd, mis pakub rohelise tee pulbrit ning samal ajal harib inimesi matcha kasulikkuse teemal. Brändi nimi Hi Matcha tulenebki jaapanikeelsest sõnast 日 („hi”) ehk „päev, päikesepaiste” ning vihjab diskreetselt sellele, et hommikuti võiks kohvi asemel proovida hoopiski erkrohelist matcha’t.
Lisaks hommikusele ergutusele sobib Hi Matcha rohelise tee pulber väga hästi ka teistesse jookidesse ja söökidessegi, andes roogadele sellesama eksootilise rohelise tooni ja kogu rohelise tee kasulikkuse. Valisime välja kolm laupäevasesse päeva imehästi sobivat matcha-retsepti, mida rõõmuga jagame ja valmistama kutsume. Tasub veel mainida, et retseptidest viimane on alkohoolne jook, seega pidage meeles, et alkohol kahjustab tervist ning seda tuleks tarbida mõõdukalt.
Matcha hommikusöök
Koostisosad
soovitud koguses lemmikjogurtit
1 teelusikas Hi Matcha pulbrit
1 veriapelsin
peotäis kreeka pähkleid
Valmistamine
Sega jogurt Hi Matcha pulbriga, lisa hulka kreeka pähklid. Serveeri veriapelsini viiludega.
Matcha ja šokolaadiküpsistega kook
Koostisosad
Koogi põhi:
200g šokolaadiküpsiseid
90g võid
50g tumedat šokolaadi
Täidis:
250g valget šokolaadi
250ml vahukoort
1 supilusikas Hi Matcha kulinaariapulbrit
3. Kui koogi põhi on jahtunud, kalla matcha segu vormi. Lase koogil külmikus taheneda vähemalt 3 tundi.
Matcha Martini
Koostisosad
½ teelusikat Hi Matcha pulbrit
2 teelusikat suhkrusiirupit
80ml viina
Veidike õuna- ja laimimahla
1 . Sega matcha pulber ja suhkrusiirup spl veega.
2. Kalla segu jääd täis šeikerisse, lisa viin, õuna- ja laimimahl ning šeigi!
3. Kalla klaasidesse ning kaunista laimi, jalapeno viilude või millegi muu meelepärasega. Eriti peeneks elamuseks võid klaasi ääre kaunistada ka suhkruga.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Muideks, Hi Matcha veebileheküljel ja veebipoes retsepte uurides avastasime, et septembrikuus on koodiga „HI SEPTEMBER” Hi Matcha jahvatatud roheline tee 10% soodsam ning kohaletoomine tasuta.
Tallinn Coffee Festivali võlu ei peitu vaid kohvis. Ürituse raames leiab iga külastaja endale meelepärase joogipoolise – olgu see kvaliteetne meeliergutav kohv, soojendav tee või laste lemmik kakao. Meeldiva joogi kõrvale saab maiustada nii kvaliteetset šokolaadi kui ka suussulavaid gurmee-ekleere. Tugevamat kehakinnitust pakub „Kosmiline tänavatoit“, mille menüüst leiab erinevate lihade täidisega kinnised burgerid.
Festivali programmi peaesineja on Klaus Thomsen Kopenhaagenist, kes on Euroopa ühe hinnatuima Coffee Collective erikohvi röstikoja asutaja. Üritusel on osalemas teisedki põnevad röstikojad ja suuremad maaletoojad nii Eestist kui välismaalt. Uustulnikatest väärib mainimist röstikoda Good Life Coffee Roasters Soomest, mis sai just hiljuti 2024. aasta Põhjamaade parima röstikoja tiitli. Lätist osaleb röstikoda Kalve Coffee Roasters, Poolast Sacred Mill Coffee Roasters, Šveitsist Ally Coffee. Türgi ja Brasiilia saatkonnad tutvustavad külastajatele oma maade kohvikultuuri.
Festivali programm pakub põnevust ja kaasaelamisrõõmu kohvikelnerite ehk baristade võistlustele. Mitmekümne osaleja hulgast selgitatakse välja osavamad kahel alal: latte art ehk piimakujundite valamises ning cupping’us ehk kohvi maitsmises. Meistritiitli eest lähevad võistlustulle nii kogenud kui ka alles alustavad baristad Eestist, Lätist ja Leedust.
Olgu lisatud, et kohvifestival on kogu pere üritus. Nii laupäeval kui pühapäeval on avatud ka lasteala.
Uuri lisa www.tallinncoffeefestival.ee.
Da Vinci Ristorante & Cafeteria on Itaalia restoraniketi premium toidukoht, mille menüüst leiab lisaks Komeedi kunagistele klassikutele ja õhukestele pitsadele ka hõrgu söeahju grill-menüü. Koguni 80 protsenti restoranis kasutatavast toorainest on tarnitud otse Itaaliast, mida müüb ettevõtte Eestis edasi ka omanimelises e-poes.
Da Vinci restoraniketi teenindusjuhi Laura-Liis Timberg sõnul on Tallinna inimesed uue asukohaga restorani hästi üles leidnud. „Kõige populaarsemad külastusajad on nädalavahetused ja õhtupoolikud, mil jõuab meie juurde rohkelt teatri- ja kontserdikülastajaid ning koha kindlustamiseks on vaja laud kindlasti ette broneerida,“ soovitas ta.
Magusasõprade rõõmuks liitusid Da Vinci meeskonnaga ka Komeedi kohviku endised kondiitrid Laide Mäe ja Pille Selter, kes on toonud tagasi legendaarsed Komeedi hõrgud koogid ja küpsetised.
Solarise keskuse avara ja helge interjööriga Da Vinci Ristorante & Cafeteria sisekujunduse on loonud Ace of Space sisearhitekt Ines Haak, kes on ruumi kujunduses kasutanud rohkelt ka Eesti disainerite sisekujunduselemente. Parasjagu on renoveerimisel ka kunagine Komeedi katuseterrass, mis avatakse 750 ruutmeetri suurusel pinnal juba järgmisel suvel.
Vaata fotosid toimunud üritusest galeriis!